Tsipras promovează construcția unei conducte de gaz

67801598 

Pentru a revigora puțin economia, Grecia are nevoie urgentă de locuri de muncă. Acestea ar putea fi create cu ocazia construcției unei noi conducte de gaze naturale, care să transporte materia primă din Azerbaidjan prin Grecia către Italia. Chiar și restul Europei ar putea profita de pe urma acestui proiect.

Atena dorește să își revigoreze economia suferindă, punând mari speranțe în construcția unei conducte de gaz în nordul țării. Mii de locuri de muncă ar urma să fie create prin intermediul acestui proiect. Acestea sunt absolut necesare. În prezent aproape fiecare al patrulea locuitor al Greciei este fără loc de muncă.

Premierul grec Alexis Tsipras a dat undă verde în Thessaloniki pentru construcția unei secțiuni grecești a Transadriatic Pipeline (TAP). Aceasta ar trebui să transporte după finalizarea sa în anul 2020 gaze naturale extrase din Azerbaidjan către Italia, prin Grecia și Albania. Proiectul face parte din ideea de reducere a dependenței Europei de gazul rusesc.

Între timp, guvernul lui Tsipras mărește ritmul în care țara trebuie să iasă din criză: duminica următoare parlamentul grec ar trebui să adopte a treia parte dintr-un program de reformă și economisire în valoare de 5,4 miliarde de euro. De data aceasta este vorba despre 1,8 miliarde de euro colectați din aplicarea de taxe indirecte. De asemenea, trebuie să se aprobe o “frână automată a datoriilor”, în cazul în care bugetul public al Greciei se va abate de la limitele stabilite prin lege. Măsurile de economisire sunt o condiție absolut necesară pentru viitoarele ajutoare acordate Greciei. În urmă cu câteva zile s-au aprobat reduceri de pensii și majorări de taxe pe venit în valoare de 3,6 miliarde de euro.

Construcția TAP pe o porțiune de aproximativ 550 de kilometri de pe teritoriul Greciei ar trebui să coste fix două miliarde de euro. Conducta va aduce un spor de libertate și stabilitate pentru regiune, spune Tsipras în cadrul unui interviu special pentru televiziunea greacă de stat (ER). Anexe la această conductă pot deservi cu gaze chiar și țările vecine, Bulgaria și România.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tsipras-winkt-Bau-von-Gaspipeline-durch-article17712446.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − = 25