Coreea de Nord nu ascultă de criticile ONU

fd6118e347580019a0a87d927737b81f

Testele de rachetă comandate de Kim Jong Un au fost condamnate aspru de Consiliul de Securitate al ONU. Dar sancțiunile nu par să ajute prea mult. Nu doar că liderul nord-coreean va efectua și alte teste, dar amenință că vor urma și măsuri mult mai dure.

Coreea de Nord a amenințat cu noi măsuri militare ca răspuns la criticile vehemente pe care Consiliul de Securitate al ONU le-a adresat țării față de ultimul său test cu rachete. Regimul comunist de la Pyongjang a descris declarația ONU ca fiind un produs al manipulării americanilor și a altor forțe inamice. Statele Unite ale Americii sunt acuzate că neagă dreptul la existență al Republicii Populare. Coreea de Nord va lua astfel o serie de măsuri suplimentare și dure ca răspuns la amenințările americanilor, spune un purtător de cuvânt al agenției naționale de presă.

Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate, în afară de China au catalogat lansarea cu succes a unei rachete nord-coreene de pe un submarin, precum și alte trei teste cu rachete balistice, toate efectuate în lunile iulie și august anul acesta, ca fiind încălcări foarte grave ale rezoluțiilor ONU. Acestea interzic Pyongyang-ului testarea și utilizarea de rachete balistice.

Obiectivul Coreei de Nord este dezvoltarea de reachete cu focoase nucleare. Cele mai recente teste au survenit la doar două zile după ce SUA și-au început exercițiile militare anuale în colaborare cu Coreea de Sud. Consiliul de Securitate a cerut tuturor membrilor ONU să își dubleze eforturile, pentru a impune sancțiunile asupra Pyongyang-ului. Organizația a mai anunțat că va lua măsuri importante, fără a preciza care sunt acestea.

 

http://www.n-tv.de/politik/Nordkorea-will-UN-Kritik-nicht-hoeren-article18516991.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + = 10