5 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de urmatorul interviu de angajare

thingstodobeforeajobinterview

Vrei sa impresionezi managerul angajator? Iată cum să te pregătesti.

Devii nervos înainte de a vorbi în public? Intri pe scena, scanezi mulțimea și dintr-o dată iti dai seama că nu ai practicat atat de mult cat ar fi trebuit. Îți dai seama că pregătirea ta a fost total insuficientă, dar nu poți face nimic acum, dar îţi vine sa intri in pamant de rusine.

Interviurile de angajare nu sunt diferite. Cu cât esti mai sigur pe tine, si cu cat ai mai multe informatii despre compania la care aplici, cu atat vei putea vorbi mai relaxat în timpul interviului. Așa că, fă-ți temele înainte cu cateva zile şi vei fi mai sigur, pentru că te-ai pregătit.

Cei de la NerdWallet sugereză să faci aceste cinci lucruri înainte de a pasi în sala de interviu:

  1. Studiază job-ul pe interior și exterior.

Înainte sa te duci la interviu, descrierea postului pentru funcția la care aplici ar trebui să devină cel mai bun prieten al tau. Studiaza îndeaproape pentru a ajunge mai bine la aptitudinile pe care angajatorul le cauta.

“Inainte de un interviu, studiaza descrierea locului de muncă și alege cele cinci sarcini sau abilități mai importante”, spune Pat Joachim Kitzman, director de carieră și dezvoltare profesională la Central College din Iowa. “Gândeste-te la exemple când ai folosit cu succes aceste abilități în timpul unui stagiu, la locul de muncă part-time sau voluntariat [experienta].”

Julia Browne, director al programului de dezvoltare a carierei Connecticut College, sfatuieste cei intervievați să se gândească la modul în care abilitățile pe care le-au acumulat în ultimii patru ani “traduse într-o” valoare adăugată “, le aduc la locul de muncă.”

  1. Studiaza compania

Deși vei afla mai multe despre organizație în timpul interviului, asigura-te ca detii unele informatii în prealabil. Familiarizează-te cu misiunea si cultura companiei prin verificarea site-ului și platformelor social media ale sale. Companiile lucreaza din greu pentru a angaja nu numai angajatii potriviti, dar şi oamenii potriviți. Daca te potrivesti culturii acesteia, ai asigurat un drum lung in carieră.

“Candidații pentru locuri de muncă, în special absolvenții sau viitorii absolventi de colegiu, necesita utilizarea retelelor social media pentru a se conecta cu viitorul angajator”, spune Kitzman. “Urmarind pagina de Facebook a unei companii, aratand ca iti place cateva caracteristici si adaugand un scurt comentariu este un excelent mod de a demonstra interesul pentru angajator.”

Jon Neidy, director executiv al Smith Career Center de la Universitatea din Illinois Bradley, cere solicitanților să “fie pregătiti pentru a explica ceea ce ii atrage în mod specific la companie și de ce cred că reprezinta un loc de munca bun pentru ei.”

  1. Adauga compania in rețeaua ta de contacte.

Referitor la rețelele sociale, nu uitați să faceti uz de propria colecție de contacte. Caută intre absolventii școlii la care ai terminat si vezi dacă cineva are experiență în domeniul de interes. Sau, dacă știi pe cineva angajat la compania la care vei sustine interviul, incearca sa arahjezi o intalnire pentru a te informa de la el sau ea. Dacă totul merge bine, acea persoana va pune, probabil, un cuvânt bun pentru tine.

  1. Pregătește întrebări pentru managerul angajator

Un interviu de succes se va simți mai mult ca o conversație decât o interogare cu o singură față. Cu toate că Browne sfătuiește elevii să repete discursuri scurte, care pot fi utilizate în cazul în care managerul angajator le cere să spună ceva despre ei înșiși, este la fel de important să ai întrebări suplimentare pregătite. Cere mai multe detalii cu privire la potențialul rol, sau despre companie și experiența intervievatorului în organizație.

  1. Foloseşte un limbaj al corpului pozitiv.

Într-o sală de interviu, o postură bună conteaza, și modul în care acorzi răspunsurile la întrebări este aproape la fel de important ca și răspunsurile în sine. “Limbajul corpului și atitudinea vorbesc de la sine”, spune Spencer. “Arată interes si entuziasm pentru companie și poziția la care aplici.”

Pentru că acest lucru nu vine in mod natural pentru toată lumea, petrece ceva timp pentru a practica în fața unei oglinzi sau cu un prieten. Vrei să te vezi cât mai profesional.

http://www.success.com/article/5-things-to-do-before-your-next-job-interview

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 2