5 MLD PROFIT

  • vProfitul Verizon sare de pragul de 5 miliarde

De câteva sătpămâni filiala Deutsche Telekom din SUA, T-Mobile US, se ocupă cu stabilirea numărului de clienți, investiții de miliarde și speculații ale unei schimbări de proprietar ce ocupă primele pagini ale ziarelor din SUA. Dar acum Verizon contratacă.

 

Gigantul în telecomunicații din SUA, Verizon, este din nou pe drumul cel bun. Compania a raportat pentru trimestrul a patrulea un profit net de 5,1 miliarde de dolari, după ce a luat naștere o pierdere de o sumă similară anul trecut. Cu toate acestea, la acel moment o serie de factori speciali au intervenit pentru acest rezultat nefavorabil, factori ce acum au fost parțial eliminați. Astfel profitul s-a ajustat la 66 de cenți de la 38 în anul precedent.

 

Cu acest rezultat Verizon a depășit usor estimările specialiștilor, care se așteptau ca acesta să fie cu 1 cent mai puțin. Vânzările au crescut de asemenea cu 3,4%, până la 31,07 miliarde de dolari. La fel, cifră ce se situează deasupra așteptărilor. Astfel, compania se menține bine pe piața extrem de competitivă a serviciilor de telecomunicații din Statele Unite. Nu în ultimul rând, filiala din SUA a Deustche Telekom a reușit să pornească în SUA un veritabil război al prețurilor. Cu prețuri mici și o rețea mai bună filiala Deutsche Telekom a prins cu succes la public.

 

Speculanții de pe piață vorbesc despre o preluare. Concurentul Sprint prezintă interes și cu o preluare de această anvengură ar putea să se aopropie mai mult de concurenții Verizon și AT&T, fapt care ar putea încuraja din nou concurența.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 91 =