5 moduri de a transforma provocările mintale ale antreprenorilor în forțe de neoprit

Acestea apar în timpul perioadei de criză in afaceri. Ei renunță la somn, hrană și igienă personală în favoarea unui scop al companiei. Aceștia își mențin accentul în mod unic și petrec ore în care discută. Le place să lucreze și arată, în special în sacrificiile pe care sunt dispuși să le facă pentru a-și asigura succesul. Ceea ce unii oameni ar putea numi “obsesiv” arata mult ca un succes antreprenorial. Și, într-adevăr, există o linie subțire între sănătate și suprasolicitare.

Dacă sunteți cineva care se îndreaptă spre suprasolicitare, cum puteți să vă asigurați că aveți grijă de voi, de afacerea voastra și de relațiile voastre, fără a sacrifica acea “margine antreprenorială”?

Iată cinci sfaturi.

1. Încetați să vă simțiți ca ceva este în neregulă cu voi.
În lumea întreprinzătorilor, cei care se confrunta cu probleme, cum ar fi depresia, ADD sau TOC, sunt regula, mai degrabă decât excepția. “Am văzut asta de nenumărate ori în milionarii mei”, spune autorul și antrenorul Jaime Masters, care a intervievat peste 350 de milionari pentru podcastul său Eventual Millionaire.
“Am fost foarte surprins în interviurile pe care le-am făcut câți au spus că au dislexie, câți au spus că au ADD”, spune ea. Este mai frecvent decât la nivelurile superioare ale lumii afacerilor – și puteți folosi aceste tendințe în avantajul vostru.

2. Aveți grijă de nevoile de bază.
Toți antreprenorii trebuie să-și supravegheze sănătatea, dar este și mai critic pentru cei care ar putea să neglijeze hrana, somnul și alte elemente de bază, în favoarea unei săptămâni de lucru de 100 de ore. Charfen îi încurajează pe clienții săi să se miște în mod regulat, să hidrateze suficient, să mediteze în mod consecvent și să mănânce bine, toate într-un efort de a combate stresul cu care se confruntă de la construirea, conducerea și dezvoltarea unei afaceri.

3. Creati un sistem care sa va avertizeze din timp.
Dacă sunteți predispus la cel mai înalt nivel și cel mai mic dintre cele mai scăzute, cunoașteți ciclurile și declanșatoarele. Căutați ajutor atunci când aveți nevoie de el. Poate știți că sunteți mai susceptibili la depresie în lunile de iarnă întunecate sau că vă confruntați cu un accident energetic după o perioadă de efort susținut și ore lungi de lucru. Fiți pregătiți cu remedii – auto-îngrijire, terapie, vacanță, somn etc. – când acele timpuri de depresie vin.

4. Păstrați totul simplu.
Glumele despre “ADD antreprenorial” sunt multe pentru un motiv bun. Maestrii spun: “Pentru ca suntem atat de creativi, se poate simti putin confuz, ca si cum creierul nostru ne conduce in loc sa ne conducem creierul”. O solutie: pastrati cat mai multe elemente din viata dumneavoastra cat mai simple, astfel incat sa va puteti concentra pe zonele care au nevoie sau care vor beneficia de atenția și creativitatea voastra. “Prea mulți antreprenori încearcă să complice lucrurile”, adaugă Charfen.

5. Exportați punctele slabe.
Mulți interpreți de performanță au o imagine mai buna decât cei care se ocupă de detaliu. Ați putea încerca să începeți lucruri noi înainte de a termina lucrurile vechi. Nu încercați să vă incetiniti, totuși. În schimb, Maeștrii sugerează angajarea pentru abilitățile care lipsesc. Găsiți pe cineva care să aibă grijă de detalii, astfel încât să puteți rămâne în centrul genial. “Concentrați-vă pe punctele tari,” sfătuiește ea.

http://www.success.com/article/5-ways-to-turn-mental-challenges-into-unstoppable-strengths

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 24