50 milioane Euro: Noi credite pentru start-upuri românești mai riscante

Firmele mici și mijlcii și start-upurile românești considerate ca având un grad mai mare de risc vor putea obține noi credite de la o bancă din România, în urma unui acord de împrumut în valoare totală de 50 de milioane de euro, semnat luni cu Banca Europeană de Investiții (BEI), potrivit unui comunicat.

Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunțat luni că a semnat un acord în care oferă băncii UniCredit un împrumut de 50 de milioane de euro, în cadrul așa-numitului ”Plan Juncker” – Fondul European pentru Investiții Strategice (EFSI).

”UniCredit Bank va utiliza împrumutul pentru a finanța proiecte inovatoare sau mai riscante, derulate de firme mici și mijlicii, start-upuri și companii care promovează ocuparea forței de muncă și mai ales creare de joburi pentru tineri” – se arată în comunicatul BEI.

Termenul de ”proiecte inovatoare” se referă la acele investiții care respectă criteriile “InnovFin – Finanțarea UE pentru inovatori”. Aceasta este o inițiativă comună lansată de Grupul Băncii Europene de Investiții (BEI și FEI) în cooperare cu Comisia Europeană în cadrul programului Orizont 2020. InnovFin își propune să faciliteze și să accelereze accesul la finanțare pentru firmele inovatoare.

Potrivit sursei citate, UniCredit Bank devine astfel prima bancă comercială din România care beneficiază de sprijinul garantat de bugetul UE în cadrul EFSI.

Vicepreședintele BEI Andrew McDowell a declarat că acordul de credit semnat ”va da un impuls suplimentar creării de locuri de muncă în această țară importantă din UE, oferind finanțare pe termen lung și accesibil IMM-urilor inovatoare și start-up-urilor “.

”Acordul semnat între Banca Europeană de Investiții și UniCredit va oferi un impuls de 50 de milioane de euro pentru aproximativ 100 de IMM-uri din întreaga țară”- a spus, la rândul său, comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 48