Obama interzice forajele petroliere în Oceanul Arctic

img_0012

Obama interzice forajele petroliere în Oceanul Arctic
Este în primul rând un semnal pentru urmașii săi: la scurtă vreme înaintea predării oficiale a biroului, președintele american Barack Obama interzice forajele petroliere în apele americane din Oceanul Arctic.

Președintele american Barack Obama, care va renunța la postul său în ianuarie anul viitor a interzis efectuarea de noi foraje pentru petrol și gaze naturale în Oceanul Arctic. Între anii 2017 și 2022 nu vor mai fi eliberate noi autorizații pentru foraje petroliere în Marea Ciukotsk și Marea Beaufort, mări aflate în nordul statului federal american Alaska, anunță guvernul american. Având în vedere ecosistemul unic prezent în Oceanul Arctic și interesul crescut al industriei pentru această zonă, intervine necesitatea exploatării sale corecte, spune Ministrul de Interne, Sally Jewell.

Alte regiuni din Alaska precum și de pe coasta Oceanului Atlantic au fost deja excluse de guvern prin lipsa de autorizații pentru următorii ani. Odată cu excluderea Mărilor Ciukotsk și Beaufort, singura regiune încă deschisă americanilor pentru noi exploatări offshore rămâne Golful Mexic. Planul guvernului se focusează pe licențierea zăcămintelor mari, care pot crea multe locuri noi de muncă, dar urmărește și aplanarea conflictelor și dezvoltarea infrastructurii, se spune în continuare în declarația ministerului.

Activiștii pentru protecția mediului au salutat această decizie, iar momentul este excelent ales, consideră organizația de protecția mediului numită Sierra Club, făcând referire la iminenta preluarea a președinției americane de către omul de afaceri Donald Trump. În cadrul campaniei sale electorale, Trump a anunțat o extindere a producției de petrol și gaze naturale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Obama-verbietet-Oelbohrungen-in-der-Arktis-article19128971.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 9