5,4 milioane de germani vor să lucreze mai mult

Un număr tot mai mare de germani au un loc de muncă, deci este o veste bună. Dar cu toate acestea, mulți dintre ei ar vrea să poată lucra mai mult și să câștige mai mulți bani. Dar potrivit Oficiului Federal de Statistică, există și o tendință contrară.

Peste cinci milioane de germani vor să lucreze mai mult sau să facă ore suplimentare. 2,8 milioane de oameni fără loc de muncă și 2,6 milioane de oameni cu job sub potențial formează potențialul neutilizat al forței de muncă. Aceștia reprezintă oameni cu vârsta între 15 și 74 de ani, care ar lucra cu drag ore suplimentar, dar nu au posibilitatea. Cifrele sunt publicate de Biroul Federal de Statistică din Germania.

Dintre persoanele care vor să lucreze mai mult, aproape 1,2 milioane de persoane lucrează deja cu normă întreagă. Patru la sută dintre cei care au job cu normă întreagă și-ar dori să lucreze mai mult, dar numai un număr redus de ore. Aproape 13% din angajații part-time ar dori foarte mult să lucreze în plus.

Există de asemenea un număr de 1,2 milioane de angajați care și-ar reduce cu drag programul de lucru și ar accepta și venituri mai mici. Numărul lor crește în continuare într-un ritm accelerat. În anul 2016 numărul angajaților cu prea mult de lucru s-a majorat cu 147.000, iar în 2015 cu 98.000. Buna dezvoltare de pe piața muncii a determinat ca numărul oamenilor care își doresc un job sau mai multe ore de lucru să scadă anul trecut cu 255.000.

Șomerii sunt împărțiți de statisticieni în două grupuri: anul trecut au existat 1,8 milioane de șomeri și alți un milion în situația de a nu dori să muncească. Aceștia ori caută un loc de muncă, care nu este disponibil imediat, ori nu caută loc de muncă, dar în principiu ar dori să lucreze.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/5-4-Millionen-Deutsche-wollen-mehr-arbeiten-article20057126.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − 55 =