Murdoch vrea să preia Sky

img_0129

Până în prezent 21st Century Fox a deținut 39% din televiziunea Sky de tip pay-TV. Acum concernul lui Rupert Murdoch vrea să dobândească și restul acțiunilor, iar pentru asta vrea să pună pe masă peste 13 miliarde de euro.

Concernul american 21st Century Fox al mogulului media Rupert Murdoch vrea să controleze complet televiziunea Sky. Fox i-a abordat pe britanici cu o ofertă de preluare, spun cei de la Sky. Oferta se ridică la 10,75 lire sterline pe acțiune, deci evaluează televiziunea la o sumă totală de 18 miliarde de lire sterline (21 miliarde de euro). Pentru acțiunile rămase Fox vrea să pună pe masă 11,25 miliarde de lire sterline după estimările Reuters.

Americanii dețin în prezent 39% din acțiunile Sky și sunt astfel cel mai mare acționar. În primăvară James Murdoch, cel mai tânăr fiu al patriarhului Rupert, a revenit ca și director executiv la vârful companiei. Acest pas a alimentat speculațiile privind dorința concernului american de a-și extinde influența. O preluare completă a Sky planificată deja din anul 2011 a trebuit anulată de Rupert Murdoch datorită scandalului din jurul ziarului său “New of the world”.

Familia Murdoch a dezvoltat televiziunea sa în Marea Britanie și Irlanda, Germania și Austria precum și Italia timp de doi ani de zile până ce a devenit unul dintre cele mai mari concerne private de televiziune din Europa. În acest sens compania-mamă a Sky, care era promovată anterior sub brandul BSkyB, a retras filiala sa germană de pe bursă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Murdoch-will-Sky-komplett-uebernehmen-article19294281.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 54