55 MIL, 3D, ALESD

MOSKOWITZ

 

TEHNOLOGIE 3D PE PALATUL MOSKOVIT

Palatul Moskovits Miksa, a fost scanat 3D de o echipă de specialişti arhitecţi şi topografi ai companiei International Partner Büro, specializată în această tehnică.Ornamentele clădirii au fost înregistrate de laserele scanerului, dand în final  o imagine tridimensională detaliată, necesara în reabilitarea clădirii.

Scanerul indică dimensiunile exacte ale pereţilor şi ale ornamentelor si asigura recrearea cladirii in 3D, serviciul de scanare fiind de 2 euro/mp.Actiunea face parte dintr-un proiect general de refacere a fatadelor, demarat de  Primăria Oradea pentru cladirile din centrul istoric al oraşului.

 

LICITATIA DE 55 MIL DE EURO SE REIA

Licitaţia pentru achiziţia centralei pe gaz, investiţie estimată la 55 milioane euro, va fi cotinuată  în februarie 2014. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins săptămâna trecută cererea Romelectro de anulare a licitaţiei sau măcar prelungire cu 60 de zile a termenului de depunere a ofertelor.CNSC a dispus lămurirea de către municipalitate a aspectelor neclare reclamate de Romelectro printr-o erată publicată pe SEAP şi a decis continuarea achiziţiei.”CNSC dispune stabilirea unei noi date limită pentru depunerea ofertelor la un interval de minimum 30 de zile de la publicarea în SEAP a eratei cuprinzând modificarea dispusă în documentaţie”, se precizeaza în decizia din 4 decembrie.

Noua centrală va fi dotată cu recuperator de căldură de minim 43 MW termic, acumulator de căldură de minim 8.500 metri cubi, două cazane de apă fierbinte (CAF), plus instalaţii auxiliare, de la sistemul de alimentare cu gaze naturale până la instalaţiile de tratare chimică a apei din cazane.

 

PRIMUL STRAND-PISCINA PUBLIC (A) ACOPERIT(A) DIN BIHOR

Mai mult piscina decat strand acoperit investiţia, în valoare de 1,38 milioane lei plus TVA, a fost finanţată din fondurile proprii ale SC Salubri SA, de către Consiliul Local Aleşd şi dintr-un credit bancar, lucrările fiind demarate în urmă cu un an şi cinci luni.

Capacitatea bazinului  acoperit din Aleşd este de 250-300 persoane, acesta fiind compartimentat în trei părţi. Dintre acestea, două au apă termală, iar unul este destinat înotului şi are apă încălzită, tratată şi recirculată.Prgramul va fi de  şapte zile din şapte tarifele fiind diferenţiate: de lunea până joia inclusiv, adulţii plătesc 12 lei, iar copiii 6 lei, în timp ce vinerea, sâmbăta şi duminica preţul unui bilet pentru adulţi este de 16 lei, iar pentru copii de 8 lei.

———————————————————————————————————————————————————————————-

smiley-face ………………….despre strand..piscina….

 

Ieri s-a legat unu’ de mine pe strand numai pentru ca am purtat costumul de baie aiurea, ii spune o blonda mamei sale.
– Cum aiurea?
– In mana.

One thought on “55 MIL, 3D, ALESD

  1. scanarea 3d e super ok, pt. ca va da exact necesarul de materiale, in cazul renovarilor necesare 🙂 se evita astfel inclusiv notele de plata umflate de constructori. o chestie mai veche in domeniu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 7