Trei trăsături neconventionale de care ai nevoie pentru a-ti atinge obiectivele

  1. Întreaga sănătate presupune ceva mai mult decât doar o minte și un corp functional:

-Capacitatea de a aduce cu succes potențialul nostru în lume

-Capacitatea de a echilibra activitățile și obligațiile noastre

-Capacitatea de a avea acces la o experiență de luminozitate chiar și atunci când ne străduim

– Capacitatea de a crea relatii de sustinere si iubire

– Capacitatea de a stabili și de a atinge obiectivele

Când vine vorba de stabilirea și atingerea obiectivelor, este adesea util să se analizeze modul in care plantele o fac. În filozofia chineza a Celor Cinci Elemente, toată viața plantelor este cuprinsă în conceptul elementului de lemn. Fiecare element are o legătură cu un anumit organ de simț; lemnul se referă la ochi și viziunea care este un rol esențial în stabilirea unui scop și formarea unui plan.

În cazul în care esti interesat în a deveni mai eficient si de realizarea obiectivelor tale, dezvolta mai întâi o viziune clară asupra modului în care doresti sa arate viața ta. Trebuie să fie o viziune care nu a fost dictată de familie sau de comunitate, ci vine în schimb din propriile valori și scop, din ceea ce inspiră și te încântă.

Fiecare element este de asemenea asociat cu un anumit organ intern în cazul lemnului, este ficatul si fiecare organ are o poziție în societate ca si toate organele noastre. Ficatul este considerat general. Generalul ar trebui să fie un planificator de experți și strateg, care posedă viziunea de dornici și capacitatea de a conduce în mod eficient o campanie spre victorie. Generalul vostru interior vă poate servi cel mai bine în atingerea obiectivelor dacă posedă virtuțile de lemn sănătoase, cum ar fi tenacitate, flexibilitate și perspectivă.

1.Tenacitate

Atunci când o plantă este sănătoasa și puternica, poate creste si prin solul înghețat. Poate ajunge sa fie călcata în picioare, roasa, chiar toccata la sol, dar va crește în continuare cu noi muguri. Ea știe unde vrea să meargă și este hotărâta să ajungă acolo. Atunci când întâlnește un obstacol, o planta sanatoasa nu se rupe și devine suparata deoarece obstacolul nu ar trebui să fie acolo. Găsește o modalitate de a creste in jurul lui. Nu privi obstacolele ca pe nedreptăți; priveste-le ca pe un motiv sa cresti. Perspectiva și flexibilitatea fac acest lucru mai ușor.

  1. Perspectiva

Viziunea asociată cu elementu lemn oferă perspectiva de a vedea clar unde suntem, destinația noastră și ceea ce este în drum. Eventual este ca perspectiva din partea de sus a celui mai inalt, si mai vechi copac din pădure. Acest punct de vedere nobil, realizat prin ani de experiență, ne permite să vedem obstacolele noastre, ca parte a imaginii de ansamblu a căii vietii noastre, și ne ajută să evităm suferința inutilă și confuzia. De asemenea, ne arată că planul nostru și a tuturor celorlalți, toate pot coexista armonios.

  1. Flexibilitatea

Vântul ar putea sufla și zăpadă s-ar putea depune pe ramurile sale, dar o planta sanatoasa se apleacă fără să se rupă, și în acest fel își păstrează capacitatea sa de a-si urmări planul. Dacă ești rigid la fiecare detaliu, devii fragil și mai apt de a te adapta cererilor vietii. De asemenea, atitudinile fixe și rezistența sunt un indiciu clar că lupți cu natura organică a vieții. Flexibilitatea din jurul planului tau iti permite să stai in lumina, deschis la posibilități și soluții noi.

http://www.success.com/blog/3-unconventional-traits-you-need-to-achieve-your-goals

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 15