6 beneficii fantastice ale consumului de mere

Octombrie este Luna Națională a Merelor, timpul pentru a sărbători gloria fructului, așa cum națiunea a făcut-o din 1904 când s-a născut Săptămâna Națională a Merelor. În 1996, octombrie a devenit Luna Nationala a Merelor.
Domesticite in urmă cu patru mii de ani în pădurile de fructe in ceea ce este acum Kazahstanul, merele au devenit o parte a dietei umane cu mult timp în urmă. Cu arome modelate de climatul lor – cu cât sezonul de creștere este mai scurt, cu atat merele sunt mai dulci – merele au fost cultivate în Statele Unite timp de secole.

Dar istoria și diversitatea merelor nu este singurul lucru de sărbătorit. Merele pot, de asemenea, să ofere un număr uimitor de beneficii pentru sănătate, cum ar fi:

1.Combaterea respirației urât mirositoare. Merele conțin pectină, care ajută la controlul mirosurilor alimentare. Pectina promovează de asemenea saliva, care curăță respirația.

2. Prevenirea atacurilor de astm. Pacienții cu astm bronșic au adesea niveluri scăzute de antioxidanți. Merele sunt bogate în vitamina C și flavonoide (pigmenți de plante benefice, solubili în apă). Ambele sunt antioxidante. Un studiu a constatat că suplimentele cu vitamina C au ajutat la protejarea împotriva astmului indus de exerciții fizice.

3. Reducerea riscului de accident vascular cerebral. Un studiu care a implicat 9.208 bărbați și femei a arătat că cei care au consumat cele mai multe mere pe o perioadă de 28 de ani au prezentat cel mai mic risc pentru accident vascular cerebral. Cercetătorii au concluzionat că rezultatele sugerează că aportul de mere este legat de un risc scăzut de accident vascular cerebral trombotic.

4. Prevenirea constipatiei. Merele proaspete sunt bogate în fibre. Merele conțin atât fibre solubile și insolubile, cât și substanțe brute.

5. Combaterea oboselii. Conținutul ridicat de vitamină C și antioxidanții din mere contracarează radicalii liberi care duc la stres oxidativ, legat de oboseală.

6. Reducerea riscului de diabet zaharat. Fitonutrienții (substanțe benefice care se găsesc în diferite plante) din mere ajută la reglarea zahărului din sânge. Acești compuși ajută la prevenirea cresterii zahărului din sânge în mai multe moduri: prin inhibarea enzimelor implicate în defalcarea carbohidraților în zaharuri simple; Prin stimularea celulelor pancreatice pentru producerea de insulină; Prin scăderea absorbției zaharurilor în sânge.

http://www.everydayhealth.com/columns/white-seeber-grogan-the-remedy-chicks/fantastic-health-benefits-of-apples/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3