6 sfaturi pentru a stăpâni arta conversației


Arta conversației este o abilitate necesară pentru aproape totul în viață. Conversațiile ne introduc oamenilor importanți care ar putea fi mentorii nostri, angajatori, angajați, parteneri sau prieteni. Fără conversații ca fundament pentru aceste relații, este greu sa construim un cerc social, inițierea unei afaceri sau avansarea in cariera.

Urmatoarele sunt sase sfaturi pentru a stapani arta conversatiei odata initiata.

1. Incepe cu un compliment.
Complimentele sunt cel mai bun mod posibil de a începe o conversație. Nu numai că oferă o linie de deschidere perfectă și o posibilă ușă pentru discuții, fac, de asemenea, ca persoana sa se simta bine in pielea ei. Pornirea conversației cu o notă pozitivă este crucială pentru a menține conversația.
Doar aminteste-ti, cu cat mai specific este complimentul, cu atât este mai bine, de exemplu, spunandu-i unei persoane ca este bine îmbrăcata nu este nici pe departe la fel de satisfăcător sau măgulitor precum spunand ceva de genul, „Pantofii tăi sunt drăguți.“ Este concis, sincer și specific- iar acum ai deschis ușa conversatiei, deoarece partenerul tau are ceva de spus.

2. Incearca sa adopti conversatii scurte
Conversatiile scurte sunt tabu pentru unii oameni, și în timp ce nu este cel mai intalnit tip de conversație, este funcționala și necesara. Conversatiile scurte sunt calea spre o conversație mai profundă, la fel ca o mașină care trebuie să accelereze treptat la o anumită viteză, decât sa atinga 60 km/h instantaneu.
Subiectele conversatiilor scurte sunt ușor de sustinut, poti vorbi despre evenimentul la care participi, să comentezi un aliment sau o băutură, sau dacă ești disperat, poți vorbi despre vreme.

3.Adreseaza multe întrebări.
Dacă treci de la conversatii scurte la o conversație reală, trebuie să cauti orice oportunitate care duce la schimbarea subiectului. Nu încerca să schimbi brusc subiectul și vorbesti despre ceva profund sau substanțial; în schimb, cu răbdare, aștepteapta o oportunitate pentru a face acest lucru.
Întrebările sunt lubrifiantul conversație. Ar trebui să analizezi întreaga conversație la „spune-mi mai multe“ oportunități. Păstreaza potențialele întrebări în mintea ta. Încearca să fii cât mai specific și curios posibil.

4. Fii simpatic.
Acest lucru ar trebui să fie evident, dar nu-l neglija. Nivelul tau de prietenie poate creste sau rupe receptivitatea celeilalte părți implicate. Pastreaza în timpul conversației un zâmbet larg și limbajul corpului deschis, receptiv și zâmbind politicos.
Încearcă să nu incrucisezi brațele, sa pari distras sau sa privesti in alta parte. Mentine contactul vizual pentru a arăta că esti cu adevărat interesat de ceea ce au de spus.

5. Lăsați cealaltă persoană să vorbească.
Acesta este un alt punct important. Dacă intri într-o conversație și imediat începi să domini cu anecdote proprii, comentarii și explicații, cealaltă persoană poate deveni imediat dezinteresata. În schimb, încearca să păstrezi concentrarea asupra lor cât mai mult posibil. Utilizarea frecventa a întrebărilor este o bună strategie în acest sens.

6. Nu te plange
Încearca să păstrezi conversația cat mai luminoasa și abordabil posibil. Dacă începi imediat plângându-te de locul de muncă sau sa vorbesti de ceea ce e în neregulă cu viața ta, oamenii vor dori sa te evite. Dacă vei spune o glumă sau o poveste amuzantă, acestia vor fi mult mai probabil să se arate interesati.
Oamenii au tendința de a gravita față de alții cu o atitudine pozitivă, astfel încât să păstreze materialul de conversație pozitiv. Dacă lupti cu acest lucru, încearca să memorezi cateva glume bune sau povești bune pe care sa le utilizezi atunci când întâlnești oameni noi.

http://www.success.com/article/6-tips-to-rule-the-art-of-conversation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 62