6 simptome de depresie pe care nu ar trebui să le ignorați

Depresia majoră nu este întotdeauna atât de ușor de observat în tine sau într-o persoană pe care o iubești. Utilizați aceste indicii pentru a stabili când este necesar tratamentul.
Simptomele depresiei nu sunt întotdeauna la fel de evidente ca și plânsul frecvent și disperarea copleșitoare. Deseori, schimbarile sunt subtile si persoana poate sa nu observe, dar prietenii si cei dragi pot, spune Boadie W. Dunlop, MD, director al programului de tulburari de dispozitie si anxietate in departamentul de psihiatrie de la Scoala de Medicina University Emory in Atlanta.
Nu există un model. Simptomele depresiei pot progresa treptat de la cele ușoare, cum ar fi alegerea de a sta acasă pentru a viziona televiziunea în loc să ieșim împreună cu prietenii, la cele mai severe, cum ar fi gândurile de sinucidere. Progresia variază de la persoană la persoană.

Pentru a vă ajuta să recunoașteți depresia care provoacă îngrijorare, fie că este vorba despre voi sau pe cine iubiti, aici sunt șase simptome de depresie – dintre care unele le-ați putea găsi surprinzătoare – pe care nu trebuie să le ignorați:

1.Probleme cu somnul. In ciuda faptului ca sunt mai lenti in comportament si motivatie, oamenii deprimati stau adesea treji noaptea, incapabili sa doarma, spune dr. Sarah Altman, psiholog clinic in departamentul de psihiatrie si sanatate comportamentala la Centrul Medical Wexner din Ohio State University Columbus. Pe de altă parte, unii depresivi pot întâmpina dificultăți de a se ridica din pat și pot dormi pentru perioade lungi de timp în timpul zilei.

2. Pierderea interesului pentru activitățile preferate. Unii oameni se îndreaptă spre hobby-urile care ii bucură când se simt deprimati, dar oamenii cu depresie majoră tind să le evite. “Deci dacă o persoană care a iubit petrecerea timpului cu nepoții si brusc nu vrea să ii vadă, sau un tip care iubește să pescuiască dintr-o dată nu mai are chef, este un semn majir”, spune Tina Walch, MD, psihiatru și director medical la spitalul North Oak Health din South Oaks din Amityville, New York.

3. Creșterea energiei, În mod ironic, atunci când oamenii deprimați au luat o decizie de a face ceva drastic, cum ar fi sinucidearea, ei vor avea energie. Asta pentru ca ei simt un sentiment de multumire ca au ajuns la o rezolutie. Dr. Walch spune, “deci, daca observati o schimbare drastica ca aceasta, ar trebui sa fiti foarte ingrijorati.”

4. Schimbarea apetitului. Unii oameni mananca prea mult atunci cand sunt deprimati sau anxiosi, dar la persoanele cu depresie severa, opusul persista este de obicei. “O persoană deprimată se poate opri din consum deoarece nu se mai preocupă de bunăstarea fizică”, spune dr. John Whyte, MD, MPH, internist autorizat la Washington.”Nerespectarea igienei personale este, de asemenea, un motiv de ingrijorare”, adauga Dr. Whyte.

5. Sensibilitate. “La unii oameni, depresia se manifestă ca o mai mare iritabilitate și nerăbdare “, spune dr. Dunlop.

6. O parte întunecată apare. “O persoană care este grav deprimată poate deveni preocupată de moarte și de alte subiecte asemanatoare”, spune Walch. De exemplu, el sau ea poate vorbi despre cum vor fi lucrurile “după ce am plecat” și poate, de asemenea, să ia riscuri necalculate.

http://www.everydayhealth.com/news/depression-symptoms-you-shouldnt-ignore/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 4 = 12