Trump ia în vizor exporturile germane

 

Guvernul american ia în serios promisiunea de a proteja firmele autohtone de concurența externă. Chiar înainte de o cercetare a relațiilor comerciale, Washington impune primele amenzi. Companiile germane sunt cele mai afectate.

Germania și SUA sunt în pragul unui conflict comercial grav. Președintele american Donald Trump vrea să examineze toate relațiile comerciale ale țării sale și să elimine posibile dezechilibre și fraude. Germania este afectată și ea de noul decret. Guvernul american a confirmat acuzații de dumping împotriva mai multor mari producători de oțel, printre care se numără și companiile Salzgitter și Dillinger Hütte.

Guvernul federal german critică procedurile și face referire la codul comercial internațional. Ministrul German de Externe, Sigmar Gabriel, a cerut ca aceste acuzații să fie aduse în fața Organizației Mondiale a Comerțului (OMC). Contramăsurile depind de o evaluare finală în cadrul UE, se mai spune de la Berlin.

Ministrul German de Externe, Sigmar Gabriel, a spus că este pentru prima dată când în SUA se implementează astfel de metode, care nu corespund cu regulamentele OMC. UE trebuie acum să vadă dacă este necesar să înainteze o plângere la OMC pentru aceste acuzații. Gabriel spune că el susține puternic o astfel de acțiune. Regulamentele OMC sunt coloana vertebrală a codului comercial internațional, iar încălcarea lor reprezintă un pas periculos.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Trump-nimmt-deutsche-Exporte-ins-Visier-article19775192.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =