Ajutor de miliarde pentru sirieni

 

Nu se vede nici acum un final pentru războiul civil din Siria. Milioane de sirieni s-au refugiat în țările vecine. Ei vor fi ajutați cu miliarde de dolari de către comunitatea internațională.

În cadrul conferinței internaționale a donatorilor pentru Siria, ce a avut loc la Bruxelles, participanții au promis că vor aduna suma de șase miliarde de dolari pentru a fi acordată drept ajutor refugiaților. Acest lucru a fost anunțat de comisarul european Christos Stylianides la finalul reuniunii reprezentanților din peste 70 de state. Pentru Germania responsabil a fost Ministrul Federal de Externe, Sigmar Gabriel, care a oferit 1,169 miliarde de euro pentru anul 2017 și următorii.

Republica Federală Germană va face tot posibilul pentru ca oamenii aflați sub amenințare sau în condiții precare de viață să fie sprijiniți, spune politicianul SPD. Atâta timp cât guvernul lui Baschar al-Assad se va afla la putere, banii oferiți de nemți ca ajutor nu trebuie să fie utilizați pentru reconstrucția țării.

Ultima dată comunitatea internațională s-a reunit la Londra în urmă cu un an pentru a strânge ajutoare pentru victimele conflictului din Siria. Atunci s-a convenit strângerea sumei de șase miliarde de dolari americani pentru anul 2016. La sfârșit s-au adunat însă 6,4 miliarde. Pentru perioada 2017-2020 există doar o sumă totală de 6,1 miliarde de dolari care se împarte la trei ani. Încă nu este clar câți bani se vor acorda în acest an.

http://www.n-tv.de/politik/Milliarden-Hilfen-fuer-Syrer-vereinbart-article19782022.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 45