Cum face milioane de dolari fosta nevastă a lui Putin

LEGĂTURA dintre fosta soţie a lui Vladimir Putin şi Lev Tolstoi. Lyudmila Putina câştigă milioane de dolari a fost descoperită.

Jurnaliştii de la Reuters au dezvăluit că o proprietate istorică din Moscova, care aparţine unei fundaţii înfiinţate şi sprijinite de Liudmila Putina, fosta soţie a liderului de la Kremlin, generează milioane de dolari. Proprietatea este Casa Volkonski, cunoscută după numele proprietarului Nikolai Volkonski, care este şi bunicul scriitorului Lev Tolstoi, potrivit Gândul.

Clădirea a fost renovată în urma ajutorului primit de la asociaţi de-ai preşedintelui rus, Vladimir Putin, iar veniturile obţinute din chirii sunt direcţionate către o companie privată, deţinută de o persoană al cărei nume este acelaşi cu cel al Liudmilei Putina, de dinainte de căsătorie.

Lyudmila a fost soţia lui Putin din 1983 până în 2013, atunci când au fost oficializate actele de divorţ.

Concret, chiriile plătite sunt pentru Casa Volkonsky, situată în centrul Moscovei, care a aparţinut în perioada ţaristă unui aristocrat şi care acum este deţinută de Centrul pentru Dezvoltarea Comunicării Interpersonale (CDIC). Lyudmila Putina a pus umărul la înfiinţarea acestei fundaţii non-guvernamentale, potrivit unui raport publicat de ziarul “Rossiiskaya Gazeta” şi a două surse care au lucrat cu Centrul.

Casa Volkonski este cunoscută după numele proprietarului Nikolai Volkonski, care este bunicul scriitorului Lev Tolstoi.

Fundaţia a fost creată în 2002, iar, în septembrie 2006, “Rossiiskaya Gazeta” o descria pe Lyudmila ca fiind o persoană “de încredere” a organizaţiei. De altfel, în cadrul unui interviu pentru acelaşi ziar, la acel moment, fosta soţie a lui Putin folosea pronumele “noi” în momentul referirii la organizaţie, iar trei surse, familiare cu activitatea fundaţiei, au mărturisit că Lyudmila susţine acordarea unui premiu literar şi departamentul de publicare al fundaţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 9