Cum să faci ca schimbarea sa fie fericită

1.Ai grijă de tine. Gestionarea schimbării poate fi stresantă dacă nu sunteți pregătit, deci asigurați-vă că aveți grijă de dumneavoastră. Mâncați o dietă echilibrată, faceți regulat exerciții și dormiți suficient. Faceti-va timp să vă relaxați. Când sunteți sănătoși, sunteți mai bine echipați și într-un cadru mai bun să faceți ceva. Dacă, pe de altă parte, aveți probleme în a face față, schimbarea va contribui doar la dificultățile voastre.

2.Fii deschis și flexibil. Fiind constient că schimbarea poate apărea în orice moment vă ajută să acceptați și să vă adaptati atunci când se întâmplă. Fiți capabili să renunțați la așteptările care nu se mai potrivesc cu ceea ce se întâmplă în prezent în lume. Desigur, în nici un alt moment al istoriei nu a existat vreodată atât de multe schimbări sau întâmplări atât de repide ca și astăzi. Chiar dacă majoritatea dintre noi preferă să se stabilească în rutine confortabile previzibile, realizați că rutina actuală este probabil temporară.

3.Rămâneți pozitiv și puneți totul în perspectivă. Toți avem capacitatea de a controla răspunsurile noastre interioare și emoționale la ceea ce se întâmplă. Atitudinea noastră in acest sens și modul în care alegem să o rezolvăm tine în totalitate la noi. Având în vedere acest lucru, căutați rezultatele pozitive ale schimbării – există întotdeauna unele. De fapt, modul în care reacționați la acestea poate determina deseori rezultatul.

4.Preluati controlul asupra vieții voastre. Puteți gestiona schimbarea prin preluarea controlului asupra vieții. Utilizați-vă abilitățile de gândire critică. Știm cu toții că urmează o schimbare. De aceea, întrebați-vă ce puteți face în avans pentru a vă ajuta să fiti pregătiți cand vine momentul. Faceți o listă de opțiuni. Determinați cele mai bune abordări. Asumati-va gândurile și acțiunile. Dacă sunteți pregătit mental și psihic pentru schimbare, nu vă va ruina lumea atunci când se va întâmpla.

5.Faceti schimbari. Deveniți agentul schimbarii. Uneori suntem forțați să facem schimbări, deoarece ne permitem să rămânem blocați într-o rutină sau stil de viață pe care nu il mai suportam. Dacă totuși anticipăm acest lucru și devenim mai degrabă activi decât reactivi, putem prelua controlul asupra unei situații. Putem observa unde trebuie să facem ajustări și apoi să luăm măsuri. Acest lucru poate preveni stresul și anxietatea care însoțesc schimbarea neașteptată.

Schimbarea în viață este inevitabilă. Decat să ne temem sau să încercăm să o evităm, cea mai bună cale de acțiune este să o acceptăm, și să îi permitem să fie o forță pozitivă și constructivă în viața noastră.

http://www.essentiallifeskills.net/5-tips-for-managing-change.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 3