17 companii românești selectate pentru investitii în SUA

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a anunţat marți că 23 de delegaţi de la 17 companii din România au călătorit la Washington DC pentru a participa în perioada 18-20 iunie la SelectUSA Investment Summit (Summitul de Investiţii SelectUSA).

Summitul este cel mai cunoscut eveniment care pune în legătură companii din întreaga lume cu organizaţii pentru dezvoltare economică din Statele Unite (EDO) pentru a facilita investiţiile în SUA.

„Intrăm într-o nouă perioadă de revitalizare economică în Statele Unite”, a declarat Wilbur Ross, Secretar al Comerţului, potrivit unui comunicat emis de ambasada SUA. „Este un moment interesant în care companii din întreaga lume să exploreze piaţa americană şi să găsească parteneri care le pot ajuta să îşi creeze sedii în SUA, să îşi extindă activitatea şi să se dezvolte. Nu există un loc mai bun pentru stabilirea acestor legături decât acest summit.”

Delegaţia română din acest an, transmit oficialii americani, va fi cea mai mare din istoria Summitului SelectUSA: numărul de participanţi este cu 600% mai mare decât anul trecut.

Fiecare dintre delegaţi a avut numeroase întâlniri cu membri ai companiilor şi organizaţiilor pentru dezvoltare economică americane. Delegaţii din România provin din sectoarele minier, tehnologia informaţiei şi comunicare (TIC), inginerie şi industrial.

„Suntem încântaţi să primim 23 de investitori la Summit şi în Statele Unite. Summitul, care constituie cel mai important eveniment din SUA dedicat investiţiilor străine directe oferă oportunităţi de afaceri şi resurse de pe întregul teritoriu al Statelor Unite într-un singur loc, permiţându-le participanţilor să comprime săptămâni de eforturi în mai puţin de trei zile”, a declarat Ambasadorul SUA în România Hans Klemm.

Summitul de Investiţii SelectUSA este cel mai important eveniment care pune în legătură companii din întreaga lume cu organizaţii pentru dezvoltare economică din Statele Unite (EDO).

Până în prezent, reprezentanţi din 51 de state şi teritorii americane şi peste 65 de pieţe internaţionale şi-au înregistrat participarea la Summitul de Investiţii din 2017.

Summitul din 2016 a atras un număr total de peste 2.600 de participanţi, inclusiv investitori de pe 70 de pieţe, organizaţii pentru dezvoltare economică din 52 de state şi teritorii şi 22 de şefi de misiuni diplomatice. Foşti participanţi la Summit au anunţat pentru perioada 2014-2016 noi proiecte de investiţii în valoare de 20,6 miliarde.

Patronat de Administraţia pentru Comerţ Internaţional (International Trade Administration) din cadrul Departamentului Comerţului, SelectUSA promovează şi facilitează investiţiile în Statele Unite coordonând agenţiile guvernamentale federale din domeniu pentru a constitui unicul punct de contact cu investitorii.

SelectUSA sprijină organizaţiile pentru dezvoltare economică să concureze la nivel mondial pentru obţinerea de investiţii furnizând informaţii, o platformă de marketing internaţional şi susţinere.

De asemenea, SelectUSA ajută investitorii să găsească informaţiile de care au nevoie pentru a lua decizii, să intre în contact cu persoanele adecvate la nivel local, să urmărească sistemul federal de reglementare şi să găsească soluţii la situaţiile ce implică guvernul federal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 72