Din 2019 toate modelele Volvo ce se vor lansa, vor avea motor electric

Volvo a facut miercuri un anunt important, angajandu-se sa renunte gradual la masinile care au doar clasicul motor cu combustie interna. Compania spune ca toate modelele pe care le va lansa incepand cu 2019 vor fi hibride sau electrice. Intre 2019 si 2021 compania va lansa cinci modele 100% electrice, din care trei vor fi Volvo si doua vor fi lansate de divizia de performanta Polestar. „Anuntul marcheaza sfarsitul masinilor care sunt propulsate doar de motorul cu combustie interna”, spune Håkan Samuelsson, presedinte Volvo.

Anuntul este unul dintre cele mai importante facute de un producator auto care se angajeaza sa-si „electrifice” gama. Volvo spune ca pana in 2025 vrea sa vanda un milion de masini hibride si electrice si subliniaza ca obiectivul este cat se poate de serios.

„Este vorba de clienti. Oamenii vor tot mai mult masini cu propulsie electrica si vrem sa raspundem nevoilor acestor clienti. Acum ei pot alege orice Volvo electric doresc”.

Volvo spune ca masinile electrice vor fi in centrul strategiei de dezvoltare, fie ca este vorba de cele 100% electrice sau de hibride plug-in.

Intre 2019 si 2021 compania spune ca va lansa cinci modele pur electrice, din care trei sub brandul Volvo si doua sub brandul de inalta performanta Polestar.

Practic in viitor nu vor mai fi la vanzare masini Volvo care au doar motor pe combustie interna, ci doar unele care au si motor electric.

Vanzarile de vehicule 100% electrice reprezinta sub 1% din vanzarile auto totale in lume, insa in primele luni ale anului vanzarile de masini 100% electrice si hibride au crescut cu 40%.

Volvo Cars este din 2010 parte a holding-ului chinez Geely care a investit masiv in dezvoltarea marcii scandinave.

Volvo a vandut 534.000 de masini anull trecut.

UPDATE Iata anuntul integral

Volvo Cars, producătorul de mașini premium, a anunțat că, începând cu anul 2019, toate modelele Volvo care vor fi lansate urmează să fie dotate cu motoare electrice. Prin acest pas Volvo marchează sfârșitul istoric al mașinilor care au motor cu combustie internă (ICE), definind, totodată, electrificarea ca centru de interes al companiei.

Anunțul reprezintă unul dintre cele mai puternice angajamente de pe piața de profil cu privire la electrificare și subliniază faptul că, la un secol de la invenția motorului cu combustie, se deschide un nou capitol în istoria producției auto.

”Avem o moștenire bogată în crearea de SUV-uri stilate și dinamice care oferă cele mai recente tehnologii. Noul XC60 nu va fi o excepție. E mașina perfectă pentru un stil de viață activ și reprezintă următorul pas în planul nostru de transformare”, spune Håkan Samuelsson, Președinte și Director Executiv al Volvo Car Group.

Volvo Cars va introduce un portofoliu de mașini electrificate pentru toată gama de modele, cuprinzând mașini complet electrice, modele plug-in hibride și hibride ușoare.

Cinci mașini complet electrice vor fi lansate între 2019 și 2021, dintre care trei vor fi modele Volvo și două mașini electrificate de înaltă performanță de la Polestar, Volvo Cars. Vom reveni cu detalii pe acest subiect.

Cele cinci modele vor fi completate de o gamă largă de plug-in hibride pe benzină și motorină și opțiuni hibride ușoare de 48 de volți pe toate modelele, reprezentând una dintre cele mai complexe oferte de mașini electrificate de pe piața auto la ora actuală.

Acest lucru înseamnă că, în viitor, nu vor mai exista mașini Volvo fără motor electric, mașinile ICE pure fiind treptat eliminate și înlocuite cu mașini ICE care vin cu opțiuni de electrificare.

”Prin acest angajament marcăm sfârșitul erei mașinilor cu motor exclusiv cu combustie”, a spus Samuelsson.

”Volvo Cars are ca obiectiv să vândă un total de 1milion de mașini electrificate până în 2025. Și ceea ce ne propunem îndeplinim întotdeauna. Acesta este modul nostru de a privi lucrurile.”

Prin acest anunț Volvo Cars își subliniază obiectivul de a minimiza impactul asupra mediului și de a face orașele viitorului mai curate. Volvo Cars se concentrează pe reducerea emisiilor de carbon atât prin modelele pe care le vinde, cât și prin procesul de producție. Scopul său este de a avea, până în 2025, operațiuni de producție neutre din punct de vedere al emisiilor poluante.

Decizia vine și ca urmare a informării Volvo Cars din această lună prin care anunța că va transforma Polestar într-un brand independent, companie concentrată pe producerea de mașini electrice de înaltă performanță. Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design la Volvo Cars, va conduce Polestar de pe poziția de Chief Executive Officer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =