Hyperloop One încheie cu succes primul său test

Toți suntem cu un pas mai aproape de a călători mai rapid decât niciodată, pe măsură ce Hyperloop devine realitate după ce Hyperloop One a încheiat cu succes un test complet.

Start-up-ul care intenționează să dezvolte mijloace futuristice de transport a anunțat în urmă cu câteva zile că sistemul său Hyperloop a încheiat cu succes primul test complet într-un mediu cu vacuum, pe circuitul corespunzător pe care compania îl deține chiar în nordul metropolei Las Vegas, raportează televiziunea CNBC.

Pentru prima dată în peste 100 de ani, avem o modalitate complet nouă de transport, a declarat Shervin Pishevar, confondator și director executiv al Hyperloop One. Tehnologia Hyperloop este reală și este aici, a mai adăugat acesta.

Compania a țintit primăvara pentru acest moment poreclit “Kitty Hawk moment”, o referire la Frații Wright, moment în care tehnologia avea să arate de ce este capabilă pe scară largă. Vehiculul de test a utilizat un sistem de levitație magnetică și a fost propulsat de variații ale sarcinilor electrice, călătorind prin tubul sigilat ermetic pentru o perioadă de 5,3 secunde. Compania a declarat că a atins aproape 2G accelerație și o viteză de aproximativ 115 km/h.

Hyperloop One va transporta oameni și bunuri mai rapid decât orice alt mijloc de transport terestru din lume, a declarat Pishevar. Compania a mai adăugat că următoarea fază de testare va urmări atingerea unor viteze de peste 400 de km/h, va include prima cabină de pasageri și va parcurge o distanță mai mare.

În timp ce Hyperloop One a anunțat diferite rute posibile din întreaga lume și multe guverne naționale și-au exprimat deja interesul pentru această nouă formă de transport, compania mai are încă de lucru pentru a putea implementa prima sa rută reală de Hyperloop.

The Boring Company, companie condusă de proprietarul Tesla, Elon Musk, a confirmat anterior că dorește să utilizeze tehnologia Hyperloop. Dacă cineva ar putea obține tuneluri prin pământ la prețuri mai reduse și prin tehnologii care să le facă mai ușor de obținut, atunci tehnologia Hyperloop este o opțiune viabilă și permite transferul rapid prin regiuni extrem de dens populate, făcând posibile călătorii de la Washington la New York în doar 30 de minute.

Hyperloop One completes first test run: “It’s here now”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − 33 =