7 obiceiuri ale unui manager pentru a fi de succes si fericit

massage-by-tara-angkor-hotel

Să fii într-o poziţie de director general este destul de singuratic, multă presiune, stres, nu ştii în cine poţi sau să nu ai încredere. De multe ori oamenii în poziţii de leadership din cauza stresului îşi neglijează sănătatea şi persoanele dragi.

Pentru a nu fi în această situaţie vă prezentăm 7 obiceiuri care te vor ajuta.

Fă mişcare zilnic. Consideră sesiunea de exerciţii ca pe una dintre cele mai importante întâlniri din acea zi. Nu sări peste ea şi nu îţi cauta scuze.

Odihneşte-te. Pentru că zilnic te loveşti de probleme dificile, stresante, ai nevoie de mai mult timp de somn decât restul oamenilor.

Mai ia pauze din când în când. Oamenii din echipa ta au nevoie ca tu să fi odihnit, şi trebuie oricum să se obisnuiască să lucreze fără tine. Dacă lucurile merg bine şi fără tine câteva zile, înseamnă că eşti un leader bun.

Du-te la masaj săptămânal. Te poate ajuta să mai elimini din tensiune şi stres.

Ascultă. Trebuie să ai răbdare şi să fii deschis, pentru a asculta ce au de spus oamenii din jurul tău. De altfel, nu poţi tot timpul să ai toate răspunsurile, iar oamenii din echipa ta te pot ajuta să soluţionezi anumite probleme din companie.

Prioritizează cu cine îţi petreci timpul. După ce te vei retrage din afaceri, vei rămâne doar cu prietenii şi familia. De aceea este important să le acorzi timpul necesar, dacă nu doreşti să rămâi singur.

Vorbeşte cu cineva. Fiecare director are nevoie de cineva care să îl asculte şi să îl sfătuiască. Acea persoană poate să fie un prieten, un mentor, terapeut, consultant. Trebuie să fie de încredere, să ştie să asculte şi să dea sfaturi. Este foarte recomandat să îţi împărtăşeşti sentimentele cu cineva, pentru a nu te supraîncărca.

2 thoughts on “7 obiceiuri ale unui manager pentru a fi de succes si fericit

  1. Este inadmisibil ca un articol ce se vrea a fi luat in serios sa aiba greseli gramaticale atat de multe si de mari.
    Iar tu, ca autor, iti vei pierde orice credibilitate, indiferent de continutul propriu-zis al articolului.

    1) “Sa fi” e gresit. “Sa fii” e corect. // greseala asta e destul de des intalnita, plus ca e relativ dificil sa iti dai seama cum e corect. Deci sa zicem ca as fi putut trece cu vederea, daca asta era singura greseala.

    2) “I-a pauze” e gresit. “Ia pauze” e corect. // Doamne, cat urasc greseala asta! Oameni buni, daca nu stiti unde sa puneti cratima, n-o mai puneti deloc, da-o-n ma-sa de cratima !! E mult mai grav sa pui cratima undeva unde nu trebuia, decat sa n-o pui undeva unde trebuia pusa. Iti si explic de ce stau lucrurile asa: daca trebuie sa pui cratima undeva dar nu o pui – atunci macar poti avea scuza ca a fost o eroare de tastare (tastatura nu a inregistrat apasarea tastei respective iar tu nu ai sesizat omisiunea cu pricina). In schimb, atunci cand pui cratima desi nu era cazul – dovedesti fara urma de indoiala ca esti PARALEL CU GRAMATICA !!

    3) “ObiJnuiasca” .. pe bune? PE BUNE ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =