7 pași pentru o îmbătrânire sănătoasă, îmbătrânire fericită

Îmbătrânirea implică schimbare, atât negativă, cât și pozitivă, dar vă puteți bucura de îmbătrânire dacă înțelegeți ce se întâmplă cu corpul vostru și luați măsuri pentru a vă menține sănătatea. Multe lucruri diferite se întâmplă în corpul vostru pe măsură ce îmbătrâniți. Pielea, oasele și chiar creierul pot începe să se comporte diferit. Nu lăsați să vă surprindă schimbările care vin cu vârsta înaintată.

Iată câteva dintre cele comune:

1.Oasele. Pot deveni mai subțiri și mai fragile la vârste înaintate, mai ales la femei, uneori ducând la boala numită osteoporoză. Oasele subțiri și scăderea masei osoase vă pot pune în pericol căderile care pot duce cu ușurință la oase rupte. Asigurați-vă că discutați cu medicul despre ceea ce puteți face pentru a preveni osteoporoza și căderile.

2.Inima. Cu o dietă sănătoasă și un exercițiu regulat vă puteti menține inima sănătoasă, aceasta poate deveni ușor mărită, ritmul cardiac poate scădea, iar pereții inimii se pot îngroșa.

3.Creierul și sistemul nervos. Inaintarea în vârstă poate provoca schimbări în reflexele tale și chiar în simțurile tale. Deși demența nu este o consecință normală a vârstei înaintate, este obișnuit ca oamenii să experimenteze o ușoară uitare pe măsură ce îmbătrânesc. Celulele din creier și nervii pot fi afectate de formarea plăcilor și a încurcărilor, anomalii care ar putea duce eventual la demență.

4.Sistemul digestiv. Pe măsură ce inainatam in varsta, tractul digestiv devine mai ferm și rigid și nu se contractă atât de des. Această schimbare poate duce la probleme precum constipația, durerea de stomac și senzatie de greață; O dieta mai buna poate ajuta.

5.Simțurile. Puteți observa că vederea și auzul nu sunt la fel de bune cum au fost odată. Puteți începe să vă pierdeți simțul gustului – aromele nu pot părea la fel. Simțurile mirosului și tactil pot, de asemenea, să slăbească. Corpul are nevoie de mai mult timp pentru a reacționa.

6.Dintii. Emaila dură care vă protejează dinții de cadere poate începe să se desprindă de-a lungul anilor. Boala gingiilor este, de asemenea, o preocupare pentru adulții în vârstă. O bună igienă dentară vă poate proteja dinții și gingiile. Gura uscată, care este un efect secundar comun al multor medicamente pe care le primesc cei in varsta, poate fi, de asemenea, o problemă.

7.Pielea. Cu vârsta înaintată, pielea își pierde elasticitatea. Cu toate acestea, cu cât ați protejat mai mult pielea de daunele provocate de soare și nu ați fumat atunci când erați mai tineri, cu atât mai bine vă va arăta pielea pe măsură ce îmbătrâniți. Începeți să vă protejați acum pielea pentru a preveni deteriorarea ulterioară, precum și pentru cancerul de piele.

8.Viața sexuală. După menopauză, atunci când menstruația se oprește, multe femei se confruntă cu schimbări fizice, cum ar fi pierderea lubrifierii vaginale. Bărbații pot prezenta disfuncție erectilă. Din fericire, ambele probleme pot fi ușor tratate.

Multe schimbări corporale sunt o parte naturală a îmbătrânirii, dar nu trebuie să vă încetineasca. Mai mult, aveți multe de făcut pentru a vă proteja corpul și pentru a vă menține cât mai sănătos posibil.

Iată câteva sfaturi sănătoase pentru inaintarea in varsta, care sunt bune în orice etapă a vieții:
-Rămâneți activ fizic si faceti exerciții regulate.
-Rămâneți activ din punct de vedere social cu prietenii și familia și în comunitatea voastra
-Mâncați o dietă sănătoasă și echilibrată – aruncați mâncarea nesănătoasă în favoarea consumului bogat în fibre, a conținutului scăzut de grăsimi și a colesterolului scăzut.
-Nu vă neglijați: verificările regulate cu medicul, dentistul și optometristul sunt și mai importante acum.
-Luați toate medicamentele conform indicațiilor medicului dumneavoastră.
-Limitați consumul de alcool și eliminați fumatul.
-Dormiti cat aveti nevoie

http://www.everydayhealth.com/senior-health/understanding/index.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 12