70 de milioane de abonați plătesc pentru Spotify


Printre serviciile de streaming de muzică Spotify este în continuare un lider de piață necontestat. Chiar dacă, compania se confruntă în prezent cu un proces de miliarde, rapoartele din presă spun că urmează o listare la bursă.

Serviciul de streaming de muzică Spotify are, potrivit proprilor date, 70 de milioane de abonați plătitori peste tot în lume. Dacă e să luăm în considerare și fanii muzicii care beneficiază gratuit de serviciu dar plătesc indirect prin vizualizarea de reclame, atunci numărul de utilizatori se ridică la 140 de milioane. Astfel că numărul utilizatorilor a rămas egal de la prezentarea anterioară din vara anului trecut, numărul abonamentelor a crescut însă cu zece milioane.

Compania suedeză Spotify există de aproape zece ani și a fost lider de piață aproape neîntrerupt în toată această perioadă. Concurența sa este reprezentată de Apple Music, oferta concernului american de tehnologie are însă doar 30 de milioane de abonați, există din anul 2015 și înregistrează creșteri exponențiale ale afacerii.

Potrivit rapoartelor din presă, Spotify repgătește în prezent o listare la bursă. După cum au raportat recent Wall Street Journal, grupul de știri CNBC și pagina web Axios, Spotify a înaintat documentele corespunzătoare la Autoritatea Americană de Supraveghere a Burselor pentru pregătirea listării. Debutul bursier ar putea avea loc în primul trimestru, care se încheie odată cu luna martie, sau chiar la începutul celui de-al doilea.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/70-Millionen-Abonnenten-zahlen-fuer-Spotify-article20215723.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 40