Viitorul Mercedes autonom, pentru folosință comună

În viitor oamenii se vor deplasa în orașe în vehicule autonome, care fac parte dintr-o flotă enormă de carsharing. Cum ar putea să arate astfel de automobile, ne arată cei de la Smart într-un studiu numit Vision EQ fortwo, o bilă din sticlă, cu roți.

Electromobilitatea va sosi. Acest lucru este subliniat de producătorii care aduc tot mai multe elemente electrice la cea de-a 67-a ediție a IAA. Rămâne de văzut dacă marea masă a clienților va face pasul către electrificare, pentru că timpul de realizare a acestor viziuni este destul de îndelungat. Viziunea inteligentă EQ fortwo, conceptul încă tânăr al mărcii EQ de la Mercedes, care este în general numele ales pentru tehnologii noi și reprezintă tot ceea ce înseamnă mobilitate electrică de la Daimler.

Iar pentru că aici constructorii estimează anul 2030 ca fiind anul în care vehiculul va putea să circule singur pe străzi, mini-vehiculul nu va mai reprezenta o mașină pentru publicul larg, ci un mijloc de deplasare pentru toată lumea. Smart Vision EQ fortwo este viziunea lor pentru mobilitatea urbană a viitorului, este cel mai radical concept de carsharing: complet autonom, comunicativ la maxim, prietenos, complet personalizabil și bineînțeles electric, spune directoarea de la Smart, Annette Winkler.

Exact cu aceste atribute în minte a fost dezvoltat acest ShowCar. Ca și anterior este vorba despre un vehicul cu două locuri, care va puncta în special cu foarte mult loc pentru pasageri, dar cu dimensiuni exterioare minime. La fel ca și Google Car, Smart-ul viitorului nu va mai avea pe viitor volan și pedale. Acest lucru presupune bineînțeles ca până în anul 2030 automobilele să fie capabile să ruleze complet autonom. O circumstanță care face ca sistemele de siguranță, precum centurile, să devină inutile. Căci, potrivit producătorului, când se va ajunge la această situație de rulare autonomă, sistemele vor fi atât de bine puse la punct încât nu vor mai exista accidente.

http://www.n-tv.de/auto/Smart-zeigt-autonome-Knutschkugel-article20010000.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 + = 58