Continental preia start-up-ul Parkpocket

Continental vrea să își extindă oferta pentru soluții inteligente și sisteme avansate de transport. În acest sens producătorul de anvelope a preluat start-up-ul Parkpocket. Participația planificată la serviciul de cartografiere Here este însă un proces lent.

Furnizor al industriei auto, compania Continental a preluat start-up-ul Parkpocket cu sediul la München. Prin acest pas se dorește achiziționarea de know-how în sensul colectării și prelucrării informațiilor în domeniul Smart Parking, a anunțat compania printr-o declarație de presă.

Parkpocket arată clienților în timp real, prin intermediul unei aplicații, unde există locuri de parcare libere în preajmă și îi ajută să ajungă la ele prin intermediul unui serviciu de navigație. Start-up-ul a fost fondat în anul 2013 și a câștigat deja investitori cu nume grele, precum Telefónica Deutschland sau concernul de software GFT Technologies.

Datele de parcare reprezintă un element important pe care se construiesc servicii complementare destinate mobilității urbane din viitor, spune directorul executiv al Parkpocket, Stefan Bader. Cei de la München vor să păstreze în companie agilitatea unui start-up, iar cu ajutorul inginerilor de la Continental afacerile lor să se dezvolte. Prețul de achiziție și detalii suplimentare ale preluării nu au fost precizate.

Participația Continental la serviciul de hărți digitale Here este însă în stagnare. Există în continuare discuții iar optimismul nu este pierdut, oamenii cred în continuare că pe viitor se va ajunge la un compromis, spune directorul Conti, Elmar Degenhart, la târgul auto IAA de la Frankfurt.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Continental-sichert-sich-Start-up-Parkpocket-article20029381.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 9