SUA aplică taxe vamale pentru Bombardier
Conflictul comercial dintre SUA și Canada se înăsprește: după o plângere depusă de producătorul american de aeronave, Boeing, cu privire la concernul canadian Bombardier, Ministerul American al Comerțului anunță aplicarea de taxe vamale punitive.

Ministerul American al Comerțului a anunțat faptul că pentru avioanele Bombardier din seria C se vor aplica tarife vamale punitive la o rată de 220% din valoarea produsului. Ca motiv s-a menționat faptul că Bombardier a profitat de pe urma unor subvenții de stat neloiale. Afectate sunt două aparate de zbor Bombardier pentru distanțe medii, modelul CS100 cu 100 de locuri și CS300 cu 150 de locuri. Ele sunt o concurență directă pentru B737 de la Boeing.

Constructorul american de avioane, Boeing, a depus în luna aprilie a acestui an o plângere autorităților americane împotriva concernului canadian Bombardier. El a acuzat constructorul canadian de faptul că vinde pe piață aparate de zbor sub costul lor de producție pentr că ar fi profitat de pe urma unor subvenții ale statului canadian în valoare totală de 2,7 miliarde de dolari americani. Statele Unite apreciază relațiile comerciale cu țara vecină, dar până și cei mai apropiați parteneri trebuie să respecte regulile, a declarat Ministrul American al Comerțului, Wilbur Ross. Decizia finală va fi luată pe data de 12 decembrie.

Ministrul Canadian de Externe, Chrysthia Freeland, a explicat că procedurile concurențiale lansate de SUA se află încă într-un stadiu incipient. Taxele vamale punitive vor putea fi impuse doar după încheierea procedurilor. Scopul real al procedurii este de a îndepărta brandul Bombardier de pe piața americană, spune Freeland în continuare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/USA-erheben-Strafzoelle-fuer-Bombardier-article20054386.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1