Mulți producători de cannabis în pragul falimentului

Sunt cele mai grave incendii forestiere pe care le-a experimentat vreodată statul federal american California. Iar aceste incendii amenință să distrugă o mare parte din recolta de Marijuana destinată consumului public. Spre deosebire de viticultori, femierii de cannabis nu se pot aștepta la compensații.

Incendiile forestiere din nordul Californiei au distrus mare parte din producția locală de cannabis. În opt raioane a fost impusă starea de urgență, inclusiv la Napa, Sonoma și Medocino. 78.000 de hectare de teren a fost mistuit de flăcări, incendiile provocând deja 30 de decese în renumita regiune numită “Triunghiul Emerald”. Cel mai puternic a fost afectată regiunea viticolă Sonoma, unde au fost înregistrate și cele mai multe victime. Circa 3500 de case și firme au fost distruse, printre care podgorii, dar și multe plantații de cannabis.

Afacerea cu cannabis este în floare în Statele Unite. California este consideraă a fi printre cele mai mari și mai importante piețe pentru produsele pe bază de marijuana. Cercetătorii de piață prognozează că acolo aceste produse se vor vinde în anul 2020 în valoare de peste șase miliarde de dolari. În luna ianuarie “iarba” ar trebui să se poată comercializa legal în scopuri de pur divertisment. Anul trecut în noiembrie a fost luată o decizie pentru legalizare generală, după ce populația și-a dat consimțământul prin vot popular. Marijuana pentru consum medicinal este permis pe Coasta de Vest a SUA încă de acum 20 de ani.

Recolta nu este pusă în pericol doar de incendii, ci și de răspândirea fumului, pentru că, culturile din familia cânepei sunt susceptibile la mucegai, iar acest lucru produce riscuri pentru oamenii care folosesc cannabis în scopuri medicinale. Fermierii ale căror câmpuri au fost acum mistuite, sunt în pragul falimentului. Deoarece legalizarea făcută în noiembrie nu este una defnitivă, aceasă industrie se află într-un fel de “zonă gri”, la marginea legalității.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Viele-Cannabis-Bauern-stehen-vor-dem-Ruin-article20082670.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =