Tesla amâna din nou lansarea camionetei SEMI

Tesla a amânat data prezentării oficiale a Semi-Truck-urilor sale pentru 16 noiembrie, în loc de 26 octombrie. CEO-ul Elon Musk a explicat decizia pe Twitter, motivul fiind faptul că, compania are nevoie acum să se concentreze pe aspectele care blochează sau încetinesc producția Model 3, dar trebuie de asemenea să majoreze producția de baterii pentru statul Puerto Rico, devastat de recentul uragan.

Anunțul urmează unui schimb anterior de replici pe Twitter între antreprenor și guvernatorul din Puerto Rico, Ricardo Rosello, care pare să fie interesat în explorarea soluțiilor energetice a celor de la Tesla pentru teritoriul american pe care îl conduce. Uraganul Maria a distrus rețeaua electrică din regiune și guvernatorul a declarat că este interesat să discute cu reprezentanții Tesla despre un proiect comun.

Musk a răspuns declarând că echipamentele medicale au prioritate, reafirmând poziția Tesla care a promis că va acorda ajutor prin livrarea de baterii Powerwall către regiunile care au cea mai mare nevoie de electricitate.

Amânarea lansării Tesla Semi-Truck permite companiei să se concentreze pe producția de Model 3. Tesla a anunțat în raportul său recent de producție și livrare pentru trimestrul al treilea că a produs 260 de unități din sedanul complet electric și a livrat deja 220 de unități către clienți. Deși criticii au pus la îndoială faptul că Musk sau Tesla vor putea să atingă obiectivele lor optimiste de a avea producție în masă pentru Model 3, investitorii nu au exprimat îngrijorare în urma raportului.

Din multe puncte de vedere, amânarea evenimentului Tesla Semi are sens. Nu există nici un motiv pentru a se grăbi să lanseze încă un produs având în vedere că Model 3, considerat a fi cel mai important vehicul din istoria companiei, nu a fost încă livrat complet către clienți. Musk a avertizat că, condițiile de producție vor deveni “un iad” încă de la evenimentul oficial de prezentare a Model 3 la Fremont.

http://www.teslarati.com/tesla-delays-semi-truck-event-nov-16-shifts-focus-model-3-production-bottlenecks/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 + = 69