A treia cea mai mare firmă de baterii din lume s-ar putea alia cu VW pentru vehicule electrice

Mulți producători auto au anunțat că vor să își electrifice toată gama de vehicule în următoarele decenii. Cu atât de multe vehicule electrice în plan, producția de baterii va deveni extrem de importantă.

În plus față de perspectivele pozitive pentru producătorii de celule litiu-ion, există potențial pentru un parteneriat Volkswagen cu CATL (Contemporary Amperex Technology Company Ltd.), a treia cea mai mare firmă producătoare de baterii din lume. În clasamentul livrărilor totale de baterii, CATL se situează doar în urma Panasonic și BYD, firma chineză care construiește atât celule cât și mașinile pe care le alimentează.

Volkswagen este în curs de selectare a unuia sau mai multor aliați care să le furnizeze baterii pentru viitoarea lor gamă de automobile electrice, iar piața chineză este de importanță majoră. Multe dintre firmele de baterii din țară sunt nerăbdătoare să facă afaceri cu Volkswagen, și pe bună dreptate: valoarea contractelor ar putea aduna 60 de miliarde de dolari în viitor.

În mod special, companiile alese vor furniza baterii pentru multe vehicule Volkswagen construite pe platforma MEB, arhitectura gigantului constructor auto dedicată automobilelor electrice. Cedând această parte din afacere către o firmă chineză va cimenta și mai mult poziția Chinei ca și concurent real pentru companiile japoneze și sudcoreene.

China are în plan construcția multor fabrici de baterii, care sunt adesea descrise drept “giga-factories” (1 gigawatt-oră = 1 milion de kilowați-oră). Valoarea totală a industriei de baterii va depăși cel mai probabil 200 de miliarde de dolari în viitorul apropiat, iar China are de multă vreme o politică pentru a deveni cea mai mare sursă de baterii din lume.

În 2016 a început să excludă companiile străine de pe lista furnizorilor licențiați de baterii, dintre care producătorii auto trebuie să aleagă ca să se califice pentru programele de automobile cu sisteme alternative de propulsie. China a anunțat luna trecută regulile sale agresive de vânzare a automobilelor electrice, care va intra în vigoare în curând, în anul 2019.

http://www.greencarreports.com/news/1113014_worlds-3rd-largest-battery-firm-may-ally-with-vw-for-electric-cars-in-china

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =