Noul roadster de la Tesla este o bestie cu autonomie de 1000 km

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a dezvăluit recent că, compania sa va lansa și “altceva” cu ocazia evenimentului dedicat Tesla Semi. Cu această ocazie directorul a anunțat noua generație de roadstere a companiei.

A doua generație a mașinii de producție lansată inițial în 2008, Tesla Roadster, nu doar că va fi mașina cu cea mai rapidă accelerație din flota Tesla, dar și cea mai rapidă din lume din mai multe puncte de vedere. Next Gen Roadster va accelera de la 0 la 100 km/h în 1,9 secunde și va parcurge 400 de metri în 8,9 secunde. Prin comparație, supercar-uri exotice precum Bugatti Veyron, Porsche 918 Spyder sau McLaren 720s parcurg 400 de metri în peste 10 secunde.

De ce ai construi ceva atât de scandalos? Scopul unei astfel de demonstrații de forță este de a distrage atenția din direcția mașinilor cu combustibili fosili, a declarat Musk în cadrul evenimentului. Cu această ocazie a dezvăluit și restul specificațiilor noului vehicul, unele dintre ele ar putea reprezenta recorduri mondiale. Printre acestea se numără un cuplu motor de 10.000 Nm, o capacitate a acumulatorilor de 200 kWh, viteză maximă de peste 400 km/h și existența unei versiuni decapotabile.

Producția este de așteptat să înceapă în anul 2020 însă Musk nu a dorit să facă mențiuni cu privire la preț. Va fi capabilă să parcurgă distanțe de maxim 1000 de km cu o singură încărcare. Pachetul de baterii de 200 kWh va fi cel mai mare produs de companie, dublând capacitatea actualelor modele de top, P100D și 100D. Musk a subliniat faptul că Tesla Roadster va putea călători de la San Francisco la Los Angeles fără a fi nevoit să oprească pentru alimentare.

Tesla’s Next Gen Roadster is a beast: 0-60 in 1.9 sec., 620 miles of range

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 27