Nivel record al vânzărilor companiiloe germane

Cele mai mari 100 de companii germane listate la bursă au obținut împreună un nivel record al vânzărilor, potrivit unui studiu recent. Anul viitor pare să fie unul cel puțin la fel de bun. Dar digitalizare este periculoasă pentru industria germană.

Ameliorarea conjuncturii la nivel mondial a adus în 2017 profituri substanțiale pentru cele mai mari companii germane, care au stabilit noi recorduri în vânzări, profit și număr de angajați. Profiturile totale ale celor mai valoroase 100 de companii germane listate la bursă (din punct de vedere al cifrei de afaceri) a crescut în primele nouă luni ale anului 2017, în comparație cu aceeași perioadă din anul precedent, cu fix șapte procente pentru o valoare record de 1,25 bilioane de euro. Acest lucru reiese dintr-o evaluare efectuată de compania de consultanță în afaceri, EY. Profitul operațional (Ebit) a urcat și mai puternic, cu 21%, la un total de fix 109 miliarde de euro.

Chiar și anul viitor, potrivit celor de la EY, dezvoltarea pozitivă va continua. În anul 2017 lucrurile au mers bine pentru economia germană, din 100 cele mai valoroase companii, 76 au înregistrat creșteri ale profitului, 84 au reușit să își sporească vânzările totale, a constatat Mathieu Meyer, membru al boardului de conducere EY din Germania. Atât numărul de angajați, cât și vânzările sau profitul se află la un nivel record din punct de vedere al situației generale.

Cele 100 de companii de top dețineau la data de 30 septembrie 2017 un număr total de 4,9 milioane de angajați, deci cu 3,5% mai mult ca și în aceeași perioadă a anului precedent. Comparațiile privind numărul de angajați nu este posibilă în Germania de multe ori datorită faptului că lipsesc multe date detaliate de la companii. În ciuda scandalului Dieselgate, concernele auto locale, Volkswagen, Daimler și BMW au condus din nou clasamentul cifrelor de afaceri. În cazul profitului Daimler și VW s-au clasat în fața Deutsche Telekom sau BMW. Băncile și companiile de asigurare nu au fost incluse în clasament.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Konzerne-erleben-Rekordjahr-article20201670.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =