Actionarii Tesla nu sunt multumiti

 

Cifrele nu sunt bune: în cazul producătorului american Tesla, producția noului model de clasă medie nu merge conform planului. Pionierul american rămâne cu mult în urma obiectivelor de producție fixate anul trecut. Brokerii reacționează lipsiți de răbdare, iar prețul acțiunilor este pus sub presiune.

Constructorul auto Tesla se luptă în continuare cu dificultăți în producția noului model, Model 3, în care compania își pune mari speranțe. În trimestrul al patrulea din 2017 au fost produse doar 1550 de unități din primul model de masă produs de companie, ne anunță compania miliardarului american Elon Musk.

Numărul mic de unități produse este o dezamăgire cruntă pentru investitori. Vânzările sunt cu mult sub așteptările brokerilor nerăbdători de pe piață. Analiștii se așteptau la o medie de 4100 de Model 3 pe trimestru. Obiectivul fixat la început, de 5000 de unități pe săptămână, a trebuit să fie amânat de două ori până acum. Constructorul de automobile electrice crede că va atinge acest volum abia la mijlocul anului 2018.

Astfel că Tesla pierde timp important. Concurența de pe piața internațională se apropie tot mai mult de producătorul american. În trimestrul al treilea din anul trecut, Tesla a reușit să livreze abia 260 de exemplare dintr-un total de 1500 de Model 3.

Punctul slab al producției este reprezentat de asamblarea modulelor de baterii, pentru cei de la Tesla există fabrica gigant ridicată tocmai în acest sens în deșertul Nevada. Acolo procesele de producție vor trebui revizuite și restructurate.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Tesla-enttaeuscht-bei-den-Stueckzahlen-article20213032.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =