O bicicletă electrică sexy de la Nireeka cu cadru de carbon

Am mai auzit despre designerul iranian Mohammed “Max” Shojaie și am mai observat câteva din operele sale, precum motocicleta Ostoure cu propulsie pe două roți, apărută în 2010. Acel model nu a trecut niciodată de stadiul de fișier CAD, dar acum, împreună cu doi din frații săi și un partener născut în Dubai, Shojaie a decis să prezinte lumii un proiect real pentru o bicicletă electrică. Iar acesta arată foarte bine.

Nireeka este un mountain bike electric foarte atrăgător, cu cadru din fibră de carbon și beneficiază de o listă foarte cuprinzătoare de funcții și opțiuni, pentru un preț surprinzător de redus. Vorbim despre suspensie Fusion X blocabilă la ambele capete, inclusiv furcă pe ulei, o cutie de viteze Shimano cu 10 trepte, operabilă cu o singură mână, un sistem de alarmă anti-furt care are opțiune de urmărire, avertizări de punct mort în situații de trafic, indiferent din unghiul în care se află conducătorul, frâne Shimano cu disc și opțiune de încărcare via USB pentru smartphone.

Într-adevăr, smartphone-ul devine bordul și panoul de control al Nireeka, acesta are un suport special pe ghidonul bicicletei, deservind și funcția de vitezometru și panou de informații, precum și interfață cu meniul de opțiuni al bicicletei. O opțiune interesantă este “heartbeat assist”, care urmărește păstrarea conducătorului în zona de cardio, prin adăugarea de sprijin suplimentar al motorului electric atunci când ritmul cardiac crește. În alte moduri bicicleta poate fi condusă în modul complet electric cu o singură mână.

Cadrul pe bază de carbon are un aspect sexy și cântărește doar 1,5 kg, întreaga bicicletă nu depășește 15,5 kg. Ceea ce este destul de remarcabil pentru un vehicul atât de dotat, dar devine de-a dreptul revoltător dacă ne uităm și la preț. Modeul de bază Nireeka Street va costa circa 1000 de dolari, inclusiv transportul oriunde în lume, în valoare de 200 de dolari. Bicicleta oferă un motor Bafang integrat în cadru și cu o putere de 250 de wați, precum și o baterie litiu-ion de 36 volți și 7,2 Ah. Viteza maximă care poate fi atinsă este 25 km/h, iar autonomia este de circa 55 de km. Pentru 1070 de dolari, în schimb (inclusiv transport) puteți avea modelul Street+, care beneficiază de un motor de 350 de wați, o baterie de 36 de volți și 9Ah, care oferă o autonomie sporită, de până la 65 de km, precum și o viteză maximă de 30 km/h.

https://newatlas.com/nireeka-affordable-carbon-ebike/53497/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 48 = 57