8 beneficii sanatoase ale sarutului

Într-o caracteristică recentă de pe site, Upwave, Valerie Reiss enumeră opt beneficii pentru sănătate ale sărutului:
1. Sărutul ajută la reducerea tensiunii arteriale
2. Sărutul te scapa de crampe și dureri de cap
3. Sarutul lupta cu depresia
4. Sărutul creste hormonii care produc fericire
5. Sărutul arde calorii
6. Sarutul creste stima de sine
7.Sărutul poate să vă ofere o ,,operatie estetica ‘’(un fel de)
8. Sărutul este un barometru pentru compatibilitatea sexuală
O mare parte din cercetările sale se bazează pe Andrea Demirjian, autorul Kissing: Tot ceea ce ați vrut să știi despre una dintre cele mai dulci plăceri ale vieții.

Demirjian explică faptul că sărutul stimulează substanțele chimice senzaționale în creier, în special serotonina, dopamina, oxitocina. Sărutul stimulează stima de sine făcându-te să te simți iubit și conectat. Un studiu german a constatat chiar că bărbații care au fost sărutati de soțiile lor înainte de a pleca la muncă au produs mai mulți bani.

Se pare că îmbrățișarea are propriile beneficii. Un studiu de cercetare de la Universitatea din Carolina de Nord a descoperit că îmbrățișarea poate reduce în mod dramatic tensiunea arterială și poate duce la creșterea nivelului de oxitocină, unul dintre hormonii de fericire simțiți stimulați de sărutări care ajută o persoană să se relaxeze, să se relaxeze. Femeile din studiu care primeau mai multe îmbrățișări de la soți aveau niveluri mult mai mari de oxitocină și aveau tensiune arterială sistolică cu 10 mm / Hg mai mică decât femeile cu niveluri scăzute de oxitocină.

http://www.everydayhealth.com/columns/therese-borchard-sanity-break/8-health-benefits-of-kissing/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − 72 =