80% muncă la negru printre ajutoarele din gospodării

haushaltshilfe

Fix 3,6 milioane de oameni din Germania sunt angajați ca ajutoare în gospodărie. Posibilitățile legale introduse încă din anul 1999 pentru ocuparea de mini-joburi sunt însă utilizate doar de puțini dintre aceștia. În majoritatea cazurilor activitatea lor este încă ilegală.

În gospodăriile private germane există ajutoare care lucrează în proporție de 80% la negru, chiar și după introducerea unor noi facilități care să permită trecerea lor în legalitate. În anul 2015 80% din cei fix 3,6 milioane de angajați ca ajutoare în gospodărie nu aveau nici un fel de formă legală de muncă, se arată într-un studiu al Institutului German pentru Economie (IW), informație citată apoi de publicația Rheinische Post de la Düsseldorf.

Potrivit sondajului, anul trecut în circa nouă procente din toate gospodăriile private existau angajați pentru curățenie sau alte treburi casnice. Pe parcursul ultimilor zece ani numărul persoanelor angajate la negru a scăzut însă de la 800.000 la 600.000, se mai spune în studiu. Numărul angajaților care se folosesc de reglementările pentru mini-joburi pentru a munci legal a crescut între 2005 și 2015 cu 200.000, pentru un total de 300.000 de persoane înregistrate.

În ultimii ani au fost introduse noi reglementări, pentru a reduce numărul mare de locuri de muncă ilegale din gospodăriile private. Astfel că din anul 1999 există mini-joburi cu formă legală, care sunt lipsite de taxe și contribuții pentru angajat. Angajatorul însă are de achitat o taxă forfetară redusă. Iar deductibilitatea cheltuielilor este mult mai simplificată pentru angajații casnici.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/80-Prozent-Schwarzarbeit-bei-Haushaltshilfen-article18312126.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 + = 56