8,5 E/H CRITICAT

  • Neuer Anlauf im Bundesrat für gesetzlichen MindestlohnSalariul minim poate duce la reducerea numărului de joburi

Vești proaste pentru ministrul muncii, Andrea Nahles. Planurile sale pentru salariul minim garantat prin lege este criticat din nou de experți după efectuarea sondajului de primăvară.

 

Introducerea salariului minim statutar propus, de 8,5 euro pe oră, ar putea cauza reducerea a 200.000 de locuri de muncă în anul care vine. Anterior experții au avertizat mai multe institute economice, după eliberarea raportului de primăvară. Lucrarea a fost prezentată oficial joi și este creat în colaborare cu guvernul federal. În consecință, redresarea de pe piața forței de muncă atinge un impas.

 

Salariul minim poate avea un impact mare asupra pieței forței de muncă din Germania, în opinia presei germane. Multe salarii vor trebui majorate cu până la aproximativ 30%. În plus, mulți oameni care vor primi acest salariu minim în viitor vor fi angajați în industrii cu marje mici de profit, cum ar fi restaurantele.

 

Cu toate acestea, experții au în vedere rezultate pozitive. În acest an se dorește a fi atinsă o creștere economică de 1,9%. Acest lucru este cu 0,1 puncte procentuale mai mult decât se aștepta în toamna anului trecut. Guvernul prognozase doar 1,8% creștere. Pentru anul 2015, instituții precum coaliția roșu-negru se aștepată la o creștere de aproximativ 2%. Ei cred de asemenea, că statul va înregistra excedente în ambii ani.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/fruehjahrsgutachten-oekonomen-warnen-vor-job-verlust-durch-mindestlohn-a-963559.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − 65 =