900 de zboruri afectate de grevă

53930399

900 de zboruri afectate de grevă

La compania aeriană germană Lufthansa au loc noi greve. De data aceasta afectată este filială Germanwings. Doar aproximativ jumătate din aparatele de zbor disponibile se vor ridica de la sol, iar în jur de 900 de zboruri sunt afectate de greve.

Filiala companiei aeriene Lufthansa, Germanwings, va efectua joi și vineri aproximativ doar jumătate din zborurile planificate, datorită piloților care vor renunța la muncă.

Zborurile vor fi acoperite prin propii piloți sau prin aparate de zbor închiriate de la alte companii aeriene, declară Germanwings în cursul zilei de miercuri. Afectate de greva la care a făcut apel sindicatul din industrie Cockpit sunt în total 900 de zboruri. Planul de înlocuire al zborurilor va fi făcut public miercuri dupa-amiază.

Asociația sindicală Cockpit a cerut membrilor săi angajați la Germanwings să renunțe la muncă pe zilele de joi și vineri. Operațiunile de la Lufthansa au mai fost perturbate de greve și anul trecut.

În acest litigiu ce durează de luni de zile privind măriri salariale și regimul de pensionare anticipată, sindicatul piloților a provocat în 2014 zece astfel de negocieri. Lufthansa a estimat daunele produse de grevele de anul trecut la aproximativ 200 de milioane de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/900-Fluege-von-Germanwings-Streik-betroffen-article14489106.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 6 =