9000 de angajați înlăturați

53067400

9000 de angajați înlăturați

Deși afacerile se desfășoară din nou fără probleme, banca britanică Lloyds recurge la reduceri masive de personal. Pentru a mai reduce din costuri vor dispărea până la câteva mii de locuri de muncă, iar rețeaua de sucursale se va îngusta. Efectele așteptate ar putea fi enorme.

Mulțumită redresării economice în curs de desfășurare, banca britanică Lloyds a câștigat mai mult în al treilea trimestru, dar încă mai vrea să reducă masiv costurile. În acest scop banca de stat are planuri de a reduce aproximativ 9000 de locuri de muncă în următorii trei ani și de a restrânge rețeaua de sucursale. Acest număr reprezintă aproximativ zece la sută din forța de muncă actuală, potrivit site-ului companiei, care spune că, compania deține aproximativ 80.000 de angajați cu normă întreagă.

Lloyds a anunțat, de asemenea, intenția de a închide 150 de magazine datorită faptului că, clienții preferă să profite de promoțiile online. Este vorba despre șase la sută sin sucursale. În continuare banca va avea mai multe filiale decât concurența, confirmă cei de la Lloyds.

Gigantul bancar britanic a eliminat deja peste 30.000 de locuri de muncă în ultimii ani. Instituția a fost salvată în timpul crizei financiare cu aproximativ 20 de miliarde de lire sterline de către guvernul britanic, pentru a nu intra în colaps. În schimbul acestui ajutor statul a primit 41% din acțiuni. În prezent statul mai este implicat în proporție de 25%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Grossbank-Lloyds-streicht-radikal-Stellen-article13854751.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 4 =