A+, A++, A+++ vor deveni A până la G

Care frigider este mai economic? „A++” sau „A+++”? Aceste calificative confuze implementate de UE vor fi înlocuite curând cu o nouă scală.

Consumatorii vor putea recunoaște mai ușor cele mai economice electrocasnice. Pentru asta vor fi abolite calificativele carea mergeau până la A+++ și va fi introdus un nou clasament ce utilizează calificative de la A la Z. Parlamentul European a aprobat noile reglementări. “A” va reprezenta cele mai eficiente aparate electrocasnice de pe piață, iar „G” va fi acordat acelora care consumă foarte mult curent electric.

Aceste categorii au fost valabile și înainte. Dar apoi producătorii au scos pe piață aparate atât de eficiente energetic încât majoritatea au fost incluse în categoria A. Diferențele au fost astfel marcate cu tot mai multe plusuri. Consecința: toate aparatele păreau economice. Pe viitor criteriile vor fi ajustate automat, astfel încât A să rămână pe termen lung cea mai bună clasă.

Comisia UE promite că va loua măsuri pentru ca aparatura electrocasnică să fie clasificată prin simboluri mai clare. Până ce noile calificative vor ajunge în comerț, va mai dura o vreme. Parlamentul European estimează că acest lucru se va petrece în jurul anului 2019.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/A-A-und-A-werden-zu-A-bis-G-article19887416.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 31 =