A cincilea film din ”Pirații din Caraibe”, nelansat încă, ar fi fost furat de pirații informatici

Șeful executiv al Disney, Bob Iger, ar fi mărturisit luni că un film nou produs de companie a fost furat de hackeri, aceștia cerând ”o răscumpărare uriașă”, informează AFP, citând The Hollywood Reporter.

Iger nu a dat detalii legate de filmul furat, însă a asigurat că gigantul din domeniul divertismentului refuză să se supună șantajului. Șeful Disney ar fi făcut aceste afirmații în timpul unei ședințe la New York cu angajații ABC, canalul de televiziune al grupului. Conform The Weekly, care citează mai multe surse anonime, Disney colaborează cu poliția federală pentru a identifica orice scurgere de informații privind filmul, care nu a avut încă lansarea oficială.

Site-ul de specialitate Deadline susține, nemenționând sursele, că filmul ”piratat” ar fi noul episod al seriei ”Pirații din Caraibe”, care urmează să apară în cinematografe la 26 mai. Alte surse au avansat ipoteza că ar fi vorba despre pelicula cu noile aventuri ale lui Flash McQueen, celebrul personaj de la Pixar, care va fi lansată în luna iunie.

Hackerii au solicitat ca răscumpărarea să fie achitată în bitcoin, o monedă virtuală care garantează anonimatul perfect, și au amenințat că vor publica primele cinci minute din film, apoi 20 minute, în cazul în care suma cerută nu va fi plătită.

Acest tip de piraterie informatică face subiectul unui atac cibernetic căruia i-a căzut victimă recent Netflix, ce difuzează pe internet filme, documentare și seriale. Anterior, hackerii au publicat zece episoade ale seriei de succes ”Orange is the New Black”, înainte de difuzarea lor oficială pe Netflix.

”Răzbunarea lui Salazar” este a cincea parte a seriei ”Pirații din Caraibe” și prezintă confruntarea dintre căpitanul Jack Sparrow (Johnny Deep) și pirații strigoi conduși de căpitanul Salazar (Javier Bardem). De la lansarea sa, în 2003, franciza a acumulat încasări de 3,7 miliarde de dolari.

Conform autorului de science-fiction și comentator pentru Forbes, Paul Tassi, dacă ”Răzbunarea lui Salazar” este cea furată de hackeri impactul pentru Disney ar fi limitat, deoarece data de lansare este foarte aproape. Tassi este de părere că fanii lui Johnny Depp vor prefera întotdeauna să vadă filmele sale pe marele ecran. De asemenea, el a subliniat că aceste filme sunt disponibile foarte rapid după lansarea lor, pe nenumărate site-uri.

Compania Walt Disney nu a comentat aceste informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 54