A comis-o din nou: Germania datorează bani către NATO, spune Trump

Președintele american o comite din nou. Cancelarul german Angela Merkel nici bine nu a plecat de pe pământ american, că Trump laudă întâlnirea ce a avut loc la Casa Albă. Dar numai pentru scurtă vreme, pentru ca mai apoi să acuze Germania că datorează bani către NATO. Este încă neclar ce vrea să spună.

La o zi după reuniunea de nivel înalt cu cancelarul german Angela Merkel, președintele american Donald Trump a adus acuzații Germaniei prin intermediul platformei Twitter pe care o îndrăgește. Aceasta a mai adăugat că în ciuda unor declarații din presă, întâlnirea cu cancelarul german a fost una foarte productivă și plăcută.

El este de părere că Germania datorează Alianței Atlanticului de Nord sume uriașe de bani. Statele Unite ale Americii trebuie să primească mai mulți bani pentru activitățile lor scumpe și eficiente de apărare, pe care le oferă Germaniei. Ce vrea să spună exact prin cuvântul “apărare”, nu se știe exact.

În ce măsură Germania datorează bani către NATO, Trump nu a dorit să detalieze. Țările plătesc de fapt doar pentru propriile lor cheltuieli militare, deci nu pot să datoreze bani partenerilor din alianță.

Cu toate acestea, conflictul privind cheltuielile de apărare a fost un subiect și în cadrul întâlnirii de vineri cu Merkel ce a avut loc la Casa Albă. Președintele a cerut de asemenea cheltuieli mai mari de apărare din partea partenerilor din cadrul NATO: multe țări datorează alianței sume importante de bani, consideră acesta. Ceea ce nu este corect față de SUA. În același timp el a  asigurat alianța că se poate baza total pe solidaritatea Statelor Unite.

http://www.n-tv.de/politik/Trump-Deutschland-schuldet-Nato-Geld-article19753229.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3