A fost surprins un Tesla Model S versiune break

 

Qwest Norfolk, atelier britanic de modificări aftermarket, stă în spatele unei creații unice, primul Tesla Model S P90D Shooting Break, pentru care au apărut recent o serie de fotografii online.

Povestea lui Tesla Shooting Brake este intrigantă. Potrivit celor de la Qwesr, un om de afaceri a venit cu ideea pentru acest concept, după ce a parcurs călătorii pe distanțe lungi folosind mașina sa electrică. Vorbind cu un prieten inginer, antreprenorul a remarcat că exemplarul său din P90D, oricât de spațios ar fi fost, pur și simplu nu avea suficient loc în spate pentru animale de companie. Chiar dacă Model S P90D are în spate suficient loc pentru bagaje, spațiul este mult prea înghesuit pentru doi câini de dimensiuni mari care parcurg distanțe lungi.

Atunci i-a venit ideea unei versiuni break pentru Model S. Conceptul Shooting Brakes are în general mult mai mult spațiu în spate decât cele hatchback sau chiar conceptele clasice de break. Qwest s-a angajat apoi să îndeplinească provocarea, realizând primul Tesla Model S în verisune break.

Conversia a necesitat un efort substanțial, care a implicat proiectarea și sculptarea unei părți posterioare a caroseriei, precum și un acoperiș pentru caroseria sa din aluminiu. Vehiculului i-au fost adăugate un geam special și o portieră proiectată special pentru acest concept. Redesenarea părții posterioare a vehiculului a fost de asemenea efectuată cu grijă pentru a se potrivit cu caroseria musculară a sedanului electric.

Qwest Norfolk a construit până acum un singur exemplar din Model S Shooting Brake, numit Model S P90D-SB, deși firma nu ar fi spus că dorește să se oprească aici. La urma urmei, competiția din sectorul Tesla aftermarket este în creștere, iar firma RemetzCar, o companie auto din Olanda, a anunțat că va dezvolta propria sa versiune de Model S Shooting Brake.

Tesla Model S ‘Shooting Brake’ wagon spotted Supercharging in the wild

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 90