A inceput procesul in care fotbalistul Lionel Messi este acuzat de frauda fiscala

_89840561_messi

Procesul in care fotbalistul Lionel Messi este acuzat de fraudă fiscală a început în Spania.

Messi și tatăl său Jorge, care îi gestionează afacerile financiare, sunt acuzați de fraudarea Spaniei cu mai mult de 4 milioane de euro în perioada 2007 și 2009. Autoritățile susțin că cei doi au folosit paradisuri fiscale din Belize și Uruguay pentru a ascunde veniturile din drepturile de imagine. Agenția de impozit spaniol cere amenzi grele și pedepse cu închisoarea. Acestia neagă orice ilegalitate.

Procesul este de așteptat să dureze timp de trei zile, Messi fiind prezent în instanță joi.

Veniturile legate de drepturile de imagine ale lui Messi, includ contracte cu Banco Sabadell, Danone, Adidas, Pepsi-Cola, Procter & Gamble si Food Company Kuweit.

Avocații fotbalistului au susținut că jucătorul nu ar fi citit sau analizat niciodata contractele.

Dar Înalta Curte de la Barcelona a decis în iunie 2015 că starului nu ar trebui să i se acorde imunitate pentru că nu știe ce se întâmplă cu finanțele sale, care au fost gestionate parțial de către tatăl său.

Messi și tatăl său au făcut 5 milioane de euro voluntar “plată corectivă” – egala cu presupusa taxa neplătită, plus dobânda – în luna august 2013. Messi a fost de cinci ori Jucatorul Mondial al Anului și unul dintre cei mai bogați sportivi din lume.

http://www.bbc.com/news/world-europe-36416029

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 + = 71