A murit ultimul nepot al lui Rockefeller

David Rockefeller s-a bucurat de o viață de lux și a fost mereu cunoscut ca un donator generos. El a decedat recent și a fost ultimul nepot în viață a magnatului petrolier John D. Rockefeller.

Viața lui David Rockefeller a început în centrul Manhattanului. Astăzi pe aceeași locație stă renumitul Museum of Modern Art (MoMA), dar atunci când Rockefeller s-a născut în 1915, acolo se afla cea mai mare reședință privată din New York. Bunicul lui Rockefeller a fost legendarul magnat petrolier John D. Rockefeller. Tatăl său a fost singurul fiu al acestuia, iar mama sa Abby a fost un patron de galerii de artă, care a fondat muzeul MoMA.

Acum odată cu David Rockefeller a decedat și ultimul nepot al magnatului. Acesta a trecut luni în neființă la vârsta de 101 ani în casa sa din nordul metropolei New York, ca urmare a unei insuficiențe cardiace, raportează presa citând din declarațiile unui purtător de cuvânt al familiei. Mulți ani Rockefeller a fost patriarhul renumitei familii, a reședinței magnifice și a averii de miliarde de dolari. Cei cinci frați ai săi au murit în urmă cu decenii și chiar unul din cei șase copii ai săi a pierit mult prea devreme în urma unui accident aviatic ce a avut loc în anul 2014. Dar patriarhul și cel mai în vârstă miliardar din lume s-a manifestat public până la o vârstă foarte înaintată.

Cea de-a 100-a aniversare a sa a fost sărbătorită în 2015 cu mare stil, dar tot în sânul familiei sale. Cu această ocazie el a făcut publică proprietatea Seal Harbor de pe coasta de est a statului Maine, în suprafață de patru milioane de metri pătrați. Seal Harbor are pentru el o semnificație mai mare decât oricare alt loc de pe Pământ, pentru că părinții l-au dus acolo pentru prima dată când avea o vârstă de doar trei luni, spuse acesta cu ocazia inaugurării oficiale a darului său. Proprietatea se învecinează cu Acadia National Park, pe care David Rockefeller l-a construit împreună cu tatăl său. Averea lui Rockefeller a fost estimată de revista Forbes la circa 3,2 miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Letzter-Rockefeller-Enkel-ist-tot-article19756046.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 9 =