A380 aduce probleme pentru Airbus

21359026

Gigantul aparat de zbor nu pare să fie deocamdată hit-ul care Airbus spera să fie. Dacă nu apar comenzi noi, programul A380 ar putea să înregistreze din nou pierderi. Probleme par să vină și din partea Singapore Airlines.

Airbus trebuie să se confrunte cu un nou eșec în ceea ce privește avionul său Super-Jumbo A380. Saingapore Airlines a anunțat faptul că nu dorește să prelungească contractul de leasing pentru primul său aparat de zbor A380. Nu se știe însă dacă contractul de leasing va fi extins și pentru alte avioane.

Singapore Airlines deține, prin 19 avioane, cea mai mare flotă de A380 din lume și a fost primul client al celebrului aparat de zbor, în anul 2007. Contractul de leasing ar trebui să se încheie în octombrie 2017. Brendan Sobie, analist la CAPA Center for Aviation, crede că Singapore Airlines nu va dori să prelungească contractele pentru cele cinci avioane Jumbo cu două nivele comandate.

În luna iulie Airbus a reacționat printr-o reducere drastică a producției de A380 pe fondul dezvoltării slabe a comenzilor. În perspectiva noilor comenzi rămase, producătorul de avioane vrea ca în anul 2018 să mai construiască doar 12 exemplare din acest avion gigantic. Anul trecut 27 de astfel de aparate de zbor au ieșit din hangarele producătorului european.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/A380-macht-Airbus-zu-schaffen-article18640041.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4