ABATERI GRAVE

flughafen-memmingen-540x304

 

Deficiențe grave de siguranță în aeroporturile regionale germane
Cele mai mari aeroporturi din Germania îndeplinesc cele mai înalte standarde de siguranță. Aeroporturile mici, ce sunt deservite doar de companii low-cost nu își pot permite acest nivel.

Un studiu al uniunii profesionale a piloților din Germania, Cockpit, a constatat defriciențe grave de siguranță în cinci aeroporturi germane. Acest lucru reiese dintr-un anunț de la Expoziția Internațional Arospace. În consecință, uniunea piloților a avut obiecții față de aeroporturile din Friedrichshafen, Weeze, Lübeck, Memmingen și Zweibrücken. Cu toate acestea, fără defecte sunt aeroporturile din Berlin – Schönefeld , Dusseldorf , Leipzig , Munchen , Stuttgart și Bremen. Cel mai mare aeroport din Germania, Frankfurt, a obținut al doilea calificatic, prezentând defecte minore.

Cel mai rău în cadrul evaluării stă aeroportul regional de la Memmingen. Aeroportul nu are, printre altele, o lumină mediană a pistei, după care să se poată orienta pilotul. Calea de aterizare este considerabil mai îngustă decât ar fi trebuit să fie, după cum a adăugat Comisia de la Veneția la lansarea listei de defecte. Uniunea Cockpit vede această pistă ca fiind una cu risc crescut pentru manevre, deoarece căile de rulare paralele lipsesc sau sunt inutilizabile. La fel se întâmplă și în cazul Lübeck și Zweibrücken. Luminile de apropiere sunt de multe ori prea scurte sau lipsește vizibilitatea.

Practic toate aeroporturile din Germania, conform datelor uniunii piloților, trebuie să îndeplinească standarde minime ale Autorității Aviatice Civile Internaționale OACI. O națiune atât de avansată industrial precum Germania nu ar trebui să facă rabat la siguranță și este absolut necesar să respecte măcar cerințele minime pentru aeroporturi la standarde moderne. Declarația aparține șefului uniunii Cockpit, Ilya Schulz.

http://www.zeit.de/wirtschaft/2014-05/sicherheitsmaengel-flughafen-cockpit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 27