Abilități de supraviețuire. Soldaţi din forţele speciale indoneziene au mâncat şerpi în faţa secretarului american al apărării

Soldaţi din forţele speciale indoneziene şi-au demonstrat abilităţile de supravieţuire miercuri, mâncând şerpi şi bându-le sângele în faţa secretarului american al apărării, James Mattis, informează DPA.

Mattis a mers la cartierul general al forţelor armate indoneziene din Jakarta în ultima zi a vizitei sale de trei zile în Indonezia înainte de a pleca spre Vietnam.

Ca parte a demonstraţiei, soldaţii au simulat salvarea unor ostatici, au mers pe stive de cărămizi în flăcări şi au spart cărămizi cu mâna. Apoi au eliberat şerpi aflaţi în saci, inclusiv cobre, le-au rupt capetele şi le-au băut sângele.

US Marines (L) are given cobra blood during a jungle survival program as part of the annual combined military exercises, Cobra Gold 2013, at a navy base in Sattahip on February 20, 2013. Cobra Gold is a joint, multi-national military training exercise that focuses on maintaining and improving military-to-military relationships among nations sharing common goals and security commitments in the Asia-Pacific region, including the US, Thailand, Singapore, Indonesia, Japan, South Korea and Malaysia. AFP PHOTO / PORNCHAI KITTIWONGSAKUL (Photo credit should read PORNCHAI KITTIWONGSAKUL/AFP/Getty Images)

Mattis părea să se bucure de spectacol, conform relatării DPA.

După discuţiile cu omologul său indonezian, Ryamizard Ryacudu, marţi, Mattis a declarat că Statele Unite sunt pregătite să colaboreze cu Indonezia pentru a asigura securitatea maritimă în regiune în condiţiile în care o Chină tot mai autoritară formulează revendicări în Marea Chinei de Sud.

Tensiunile din Marea Chinei de Sud vor fi, de asemenea, în centrul atenţiei şi în timpul convorbirilor de la Hanoi ale oficialului american, a declarat miercuri ministrul vietnamez de externe.

Carl Thayer, profesor la Universitatea din New South Wales (Australia), a declarat pentru DPA că Mattis vizitează Vietnamul în încercarea de a câştiga sprijinul acestuia pentru a ajuta la contracararea influenţei chineze în regiune.

China pretinde aproape întreaga Mare a Chinei de Sud, inclusiv apele recunoscute pe plan internaţional ca fiind zona economică exclusivă a Vietnamului