Absolvenții de școli profesionale câștigă mai bine

980dfefef15fff574f2727ab9f585233

Tranziția de la studiu la profesie: pentru 90% din absolvenții germani de universități sau școli profesionale superioare reușesc acest lucru în decurs de cinci ani de zile. Dar există diferențe semnificative în cazul salariilor de început, după cum arată un studiu pe termen lung.

Cu un venit brut anual de 47.700 de euro, absolvenții de școli profesionale superioare câștigă mai bine la cinci ani după absolvire, în comparație cu cei care aleg cursurile unei universități. Aceștia câștigă în medie 41.500 de euro pe an.

Acest lucru reiese dintr-un studiu pe termen lung încă nepulbicat al Centrului German pentru Învățământ Superior și Cercetare. Diferențele sunt însă mai degrabă tehnice și depinde de orientarea științifică din universități. În cele orientate către științe aplicate se câștigă de asemenea peste medie, spune Ministrul Educației, Johanna Wanka.

Pentru studiu au fost chestionați de mai multe ori 4600 de absolvenți, începând cu anul 2009. Rezultatele au confirmat faptul că studiul protejează mai bine împotriva șomajului și permite atingerea unor niveluri mai bune ale venitului, spune Wanka.

În total rezultatele sutdiului arată că 90% dintre absolvenți sunt angajați în mai puțin de cinci ani de la terminarea studiului. 62% dintre absolvenții de universități sau școli profesionale lucrează cu contract pe perioadă nedeterminată și cu normă întreagă. Wanka a descris aceste rezultate ca fiind excelente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/FH-Absolventen-verdienen-besser-article18746951.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − 49 =