Abuzul de medicamente afectează două milioane de oameni

În Germania tot mai mulți oameni sunt dependenți de medicamente, numărul lor este mai mare decât cel al alcoolicilor. Cel puțin așa estimează Centrul German pentru Dependenți. Alcoolismul este lider necontestat, în timp ce tot mai puțini oameni fumează.

În Germania tot mai mulți oameni sunt dependenți de medicamente, numărul fiind mai mare decât cel al alcoolicilor. Numărul dependenților de pastile este estimat la circa 1,9 milioane, după cum reiese din anuarul Centrului German pentru Dependenți (DHS). Numărul celor dependenți de alcool este estimat la circa 1,77 milioane de germani. Anuarul Dependenților cuprinde aproape anual date actuale, aspectele și tendințe de consum pentru droguri legale sau ilegale, precum și date privind obiceiurile germanilor.

Circa patru sau cinci procente din toate medicamentele prescrise de medici au un potențial de abuz și pot da dependență, în special în cazul somniferelor, analgezicelor și antidepresivelor din așa-numita familie a benzodiazepine, familie din care face parte și Valium.

În anii trecuți numărul de prescrieri pentru astfel de medicamente s-a redus în asigurările de sănătate de stat, cota acestora în mediul privat s-a majorat însă. Expert în domeniul sănătății la Bremen, Gerd Glaeske, a criticat lipsa de transparență din acest domeniu. Rețetele private pentru somnifere sau calmante sunt astăzi o regulă, nu o excepție. Ele profită de pe urma unor dependențe cronice.

http://www.n-tv.de/wissen/Medikamentensucht-betrifft-zwei-Millionen-article19789465.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 + = 78